GİRNE
okuma süresi: 4 dak.

Kürtajın bedeli 10 Bin Euro

Kürtajın bedeli 10 Bin Euro

Yasadışı kürtaj davasına, kürtajların ardından kalıntıları gömerek fotoğraflarını Doktor Fahri Karagözlü'ye gönderen Aziz Doğgün'ün tanıklığı ile devam edildi. Doğgün yapılan kürtajların bedelini açıkladı

Yayın Tarihi: 21/10/16 09:00
okuma süresi: 4 dak.
Kürtajın bedeli 10 Bin Euro
A- A A+
Kamuoyunda "yasadışı kürtaj davası" olarak anılan, Ada Hospital'da bazı hamileliklerin yasa dışı sonlandırılmasıyla ilgili 6 sanıklı davaya Girne Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün de devam edildi.

İddia makamının dünkü tanıkları, Ada Hospital'de şoförlük yapan ve kürtaj kalıntılarını gömen Aziz Doğgün ve fetüslerin ilk otopsisinde yer alan Adli Şube'de görevli Müfettiş Eren Gözügüzel'di.

Kürtaj kalıntılarını gömen Aziz Doğgün çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Tutuklu yargılanan Doktor Fahri Karagözlü, Doktor Rasiha Serdaroğlu, Doktor Mehmet Ali Tunçbilek, Doktor Verda Özkent Tunçbilek, ebe Ayşegül İşbilen ve emekli hemşire Taner Okburan dün Girne Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin huzuruna çıkarıldı.

Yargıç Murat Soytaç ve Seran Bensen'in üye olarak yer aldığı heyete yalnızca bu dava için Girne Kaza Mahkemesi Başkanı Fatma Şenol başkanlık ediyor.

"KALINTILARI AYŞEGÜL'DEN TESLİM ALIRDIM"

"Yasa dışı kürtaj" davasında Başsavcılığın tanığı, Aziz Doğgün, yaşanan süreci anlattı. Ada Hospital'de 2013 yılında işe başladığını anlatan Doğgün önce getir götür ardında şöför olarak çalıştığını anlattı. Aziz Doğgün, çalışmaya başladıktan kısa bir süre sonra, Doktor Fahri Karagözlü'nün talebi üzerine 200 TL karşılığı kürtaj kalıntılarını gömmeye başladığını ifade ederek şöyle devam etti: "2015 yılı ortalarında işten ayrıldım, aralık ayında yeniden işe başladım. O boşluk döneminde yine hastaneye gidip gelirdim. Fahri bey kürtaj kalıntıları vargel dedi ve bende gittim. Kalıntıları ebe Ayşegül İşbilin'den alır, gömerdim. Hazreti Ömer Türbesi'ne 5-6 adet fetüs Zeyko Yağ fabrikasına ise 34 haftalık bebeği gömdüm" dedi.

DOĞGÜN: "BÜYÜK BEBEĞİ AMELİYAT KAPISINDA TESLİM ALDIM"

Kürtaj işlemlerini ada Hospital'de Fahri Karagözlü ve Ayşegül İşbilen'in birlikte yaptığını anlatan Aziz Doğgün, Karagözlü'nün telefon konuşmasına şahit olduğunu ve işlemleri 8 ile 10 Bin Euro arası yaptığını açıkladı. Doğgün, "34 haftalık bebeği Ocak 2016 yılında ada Hospital'de ameliyathane kapısında ebe Ayşegül İşbilen'den Cemaliye Ölmez ile birlikte alarak arabanın bagajına koyduk. Zeyko yağ fabrikasına gömdüm. Her gömüde 200 TL alıyordum daha sonra 300 TL almaya başladım. Fahri bey gömme işlerinde benden fotoğraf istedi, bende önce açık kazdığım daha sonra gömüp kapalı şekilde çekip internet üzerinden gönderirdim. Ben gönderdiğim fotoğrafları telefonumdan silerdim" diye açıklamalarda bulundu.

DURUŞMA PAZARTESİ DEVAM EDECEK

Tanık kürsüsünde çıkan ikinci isim Girne Polis Müdürlüğü'ne bağlı Adli Şube'de görevli polis müfettişi Eren Gözügüzel ise fetüslerle ilgili otopsi işlemleri ile ilgili mahkemeye bilgi verdi.

Gözügüzel, fetüslerin ilk otopsisinin Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu'nda yapıldığını, otopside görevli memur olarak bulunduğunu söyledi. Gözügüzel, ayrıca sanıklardan Fahri Karagözlü'yü polise celp ettiğini, Verda Tunçbilek'e yasal ihtarda bulunduğunu ve soruşturmanın ilerleyen safhalarında ise sanık Mehmet Ali Tunçbilek'i polise celp ettiğini dile getirdi. Tanıkların dinlenmesinin ardından duruşma Pazartesi günü saat 10.30'a ertelendi.

Devrim Demir - Havadis

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.