GİRNE
okuma süresi: 2 dak.

Güngördü 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle mesaj yayınladı

Güngördü 3 Aralık  Dünya Engelliler Günü  nedeniyle mesaj yayınladı

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Yayın Tarihi: 03/12/16 16:54
okuma süresi: 2 dak.
Güngördü 3 Aralık  Dünya Engelliler Günü  nedeniyle mesaj yayınladı
A- A A+

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Nidai Güngördü mesajında Girne Belediyesi'nin engellilerin hayatını kolaylaştırmak için iki yıldan beridir düzenlemeler yaptığına dikkat çekti.

Güngördü, işletme izinlerine engelliler için işyerleri girişine rampa yapılması veya taşınabilir rampa yerleştirilmesinin şartı getirildiğini, kamuya açık alanlarda bulunan kaldırım, otopark ve tuvaletlerin de engellilerin kullanımına uygun hale getirilmeye başlandığını söyledi.

Herkesin bir engelli adayı olduğunu unutmadan birbirilerine saygı çerçevesinde yaklaşması gerektiğine işaret ederek, zihinsel ve bedensel farklılıkların hayatın içerisinde olmaya engel olmadığının bilincinde olmak gerektiğine vurgu yapan Güngördü, mesajının devamında şöyle dedi:

"Yerel yönetimlere düşen en önemli görevlerden biri de engelli vatandaşlarımızı toplumda rol üstlenebilmeleri için olanak tanımaktır. Onlara eşit fırsatlar yaratmalıyız. Engelli vatandaşlarımıza olan duyarlılığın artmasını temenni eder tüm engelli vatandaşlarımızı ve ailelerini sevgiyle kucaklar, saygılar sunarım"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.