GİRNE
okuma süresi: 2 dak.

Güngördü, Alman öğrenci grubunu kabul etti

Güngördü, Alman öğrenci grubunu kabul etti

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, 19 Mayıs Türk Maarif Koleji'nin kardeş okulu olan Almanya'dan Asbach Konrard okulunun öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan heyeti kabulünde, "Siz gençlere güveniyorum. Sizlerin barışın elçileri olabileceğine inanıyorum" dedi.

Yayın Tarihi: 19/03/17 16:37
okuma süresi: 2 dak.
Güngördü, Alman öğrenci grubunu kabul etti
A- A A+

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, 19 Mayıs Türk Maarif Koleji'nin kardeş okulu olan Almanya'dan Asbach Konrard okulunun öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan heyeti kabul etti.

Girne Belediyesi'nden verilen bilgiye göre, Alman öğrenci kafilesine gezisi sırasında eşlik eden 19 Mayıs Türk Maarif Kolej Almanca öğretmeni Hüseyin Tüccar, Güngördü'ye, Eğitim Kültür Projesi kapsamında 2004 yılından itibaren iki okul öğrencilerinin karşılıklı olarak gerçekleştirdikleri ziyaretler hakkında bilgi verdi.

TÜCCAR: "BU ETKİNLİĞİN DÜNYA BARIŞINA KATKISI VARDIR"

Hüseyin Tüccar, bu etkinliğin amacının öğrencilerin öğrendikleri Almanca dilini pekiştirmeleri, dostluklar geliştirmemeleri ve Kıbrıs Türk Kültürünü ve kimliğini Avrupa'ya taşıyıp aynı şekilde, Avrupa kültürünü yakından görüp, tecrübesine varmaları olduğunu belirtti. Tüccar, "Dünyanın içinde bulunduğu durum göz önüne alındığında insanlığın barışa ne kadar hasret kaldığı ortadadır. Bu açıdan da bu etkinliğin dünya barışına katkısı vardır. Halkların birbirini anlaması için önce bu gibi birlikteliklerin yoğun bir şekilde gerçekleştirilmesi, teşvik edilmesi gereklidir. Okulumuzun bu projesiyle buna katkı koyduğunu düşünüyorum" dedi.

GÜNGÖRDÜ: SİZ GENÇLERE GÜVENİYORUM

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Alman öğrencileri Girne'de misafir etmekten dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, okul idaresini böylesi önemli bir etkinlik organize ettikleri için kutladı. Bu tür kültür alışverişinin önemine dikkat çeken Güngördü, dünya barışının inşasında gençlere önemli görevler düştüğünü söyledi. Güngördü, "Siz gençlere güveniyorum. Sizlerin barışın elçileri olabileceğine inanıyorum. Dostluklarınızın uzun yıllar sürmesini diliyorum" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.