GİRNE
okuma süresi: 3 dak.

TKP Yeni Güçler Girne İlçe Kongresi yapıldı

TKP Yeni Güçler Girne İlçe Kongresi yapıldı

Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler (TKP Yeni Güçler) Girne İlçe Kongresi gerçekleştirildi. İlçe Başkanlığına Ertuğrul Bildağ getirildi.

Yayın Tarihi: 28/04/17 14:56
okuma süresi: 3 dak.
TKP Yeni Güçler Girne İlçe Kongresi yapıldı
A- A A+
Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler (TKP Yeni Güçler) Girne İlçe Kongresi gerçekleştirildi. İlçe Başkanlığına Ertuğrul Bildağ getirildi.

Birinci Olağan Kurultay çalışmalarını sürdüren TKP Yeni Güçler, İskele ve Gazimağusa, Güzelyurt ve Lefke'nin ardından beşinci ilçe kongresini dün akşam Girne'de yaptı.

Karaoğlanoğlu'ndaki parti merkezinde büyük bir katılımla gerçekleşen TKP Yeni Güçler Girne Kongresi'nde İlçe Yönetim Kurulu üyeliğine Zafer Ayaz, Çilem Seda Ayaz, Hüseyin Hakansoy, Yıldır Yıldırım, Asra Babayiğit, Cennet Güneri, Ali Enver Alpay, Ahmet Sait Sayın, Meryem Karaaziz, Mustafa Ertanın; Disiplin Kurulu Üyeliğine Halil Dinç Onur, Salih Karamehmet, Ahmet Yılmaz; İlçe denetçileri olarak Ömercan Ayaz ile Sami Ramadan seçildi.

Kongre Divan Başkanlığını Mustafa Emiroğluları, divan üyeliklerini Zühal Koreli ve Serpil Çağansel yaptı.

TKP Yeni Güçler Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çakıcı Girne İlçe Kongresindeki konuşmasına "Halkın İktidarı TKP Yeni Güçler" şiarını söyleyerek başladı.

Çakıcı, TKP Yeni Güçler hareketinin bir halk hareketi olduğunu, kimsenin, dört ay gibi kısa bir sürede bu kadar yoğun katılımla oluşan harekete, Çakıcı hareketi diyemeyeceğini ifade ederek, ilk seçimlerde dipten gelen dalgayla kabaran hareketin Kıbrıs Türk halkının en güçlü, en etkili sesi olacağını vurguladı.

Mehmet Çakıcı, halkın, söylediğini yapmayan yaptığını söylemeyen yalancı siyasetten bıktığını, bu nedenle üreten biziz biz yöneteceğiz diyerek, söz, yetki, iktidar halkındır; halkın iktidarı da TKP Yeni Güçler tarafından temsil edilmektedir diyerek siyasete ve hayata el koyduğunu kaydetti.

TKP Yeni Güçler'de bu topraklara emeğiyle tırnaklarını geçiren her kesimden insanlar olduğunu, olmaya devam edeceğini anlatan Çakıcı, "İşte bu nedenle TKP Yeni Güçler'de yoldaşlık vardır. Tüm halklara saygı vardır. Çünkü TKP Yeni Güçler biliyor ve haykırıyor ki bütün halklar kardeştir" ifadesini kullandı.

Girne İlçe Başkanı Ertuğrul Bildağ kongrede yaptığı konuşmada, günün ihtiyaçlarına uygun olarak kendisini yenileyen Ziya Rızkı'ların partisi TKP'nin; TKP Yeni Güçler adını alarak halkı daha iyi, daha güzel bir dünyaya taşıyacağını söyledi.

Bildağ, Kıbrıs Türk halkının bugün yaşadıklarına layık olmadığını, hiçbir konuda yönetenlerin halkın sesine kulak vermediğini ifade ederek, TKP Yeni Güçler'in halkın, sesi, soluğu her şeyi; bir başka söylemle halkın kendisi olduğunu vurguladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.