GİRNE
okuma süresi: 10 dak.

Akile'nin 11 yaşındaki kızı konuştu: "Yeter, yeter imdat" diye bağırırken sesin bir anda kesildiğini duydu"

Akile'nin 11 yaşındaki kızı konuştu: "Yeter, yeter imdat" diye bağırırken sesin bir anda kesildiğini duydu"

Girne'de Akile Nacisoy'un evinin balkonundan düşerek hayatını kaybetmesinin ardından, 8 ay sonra, Nacisoy'un 11 yaşındaki kızının, 25 Temmuz'da polise giderek "annesinin, babası tarafından balkondan atıldığına" dair beyanda bulunması üzerine cinayet şüphesi ile ilgili tutuklanan eş Yaşar Akdoğan, dün yargı önüne çıkarıldı.

Yayın Tarihi: 10/08/17 09:27
okuma süresi: 10 dak.
Akile'nin 11 yaşındaki kızı konuştu: "Yeter, yeter imdat" diye bağırırken sesin bir anda kesildiğini duydu"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ - Cansu YARIŞAN

Girne'de Akile Nacisoy'un evinin balkonundan düşerek hayatını kaybetmesinin ardından, 8 ay sonra, Nacisoy'un 11 yaşındaki kızının, 25 Temmuz'da polise giderek "annesinin, babası tarafından balkondan atıldığına" dair beyanda bulunması üzerine cinayet şüphesi ile ilgili tutuklanan eş Yaşar Akdoğan, dün yargı önüne çıkarıldı.

Suçlamaları reddeden Yaşar Akdoğan'a, 'teknik darp ve şiddet tehdidi' suçlarından dava okunması dikkat çekerken; mahkemede, öfkeli bir kalabalığın Akdoğan'ın getirilmesini beklemesi nedeni ile zanlı Yaşar Akdoğan, öğle saatlerinde polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri çerçevesinde mahkemeye geldi.

Beyanların ardından, Çocuk Psikolojisi Uzmanı Ayşe Zeki ile zanlının kızının pek çok kez görüştüğünü dile getiren polis müfettişi, çocuktan doktor huzurunda ifade alındığını, Akdoğan ile ilgili yürütülen soruşturmanın seyrinin değişme ihtimalinin bulunduğunu söyledi.

Soruşturma kapsamında 5 kişiden daha ifade alınacağı öğrenilirken; tek görgü şahidinin, olayın yaşandığı anda evde bulunan 11 yaşındaki kız olduğunu belirten Kadından Yaşama Destek Derneği (KAYAD) Proje Koordinatörü Mine Atlı, 8 ay geçmesi nedeniyle polisin tüm ifadeleri yeniden değerlendirerek ve yeni araştırmalar yaparak süreci devam ettireceğini, adaletin yerini bulması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Atlı, tek görgü şahidi çocuğun, olayın yaşandığı ilk günden itibaren, psikolojik açıdan olumsuz etkilenmemesi için konunun dışında tutulmaya çalıştığını da iddia etti.

Mine Atlı, Akile'nin kızının psikolog eşliğinde polise verdiği ifadesinde, olayın yaşandığı sırada ''Yeter yeter imdat'' şeklinde arka balkonda bağıran annesinin sesinin bir anda kesildiğini ve ardından ön kapıda anahtar sesinin duyularak babasının evden çıktığını fark ettiğini nakletti.

Girne'de 2016 yılı Aralık ayında evinin balkonundan düşerek hayatını kaybeden Akile Nacisoy'un ölüm sebebi ile ilgili devam eden polis soruşturması çerçevesinde yaşanan gelişmenin ardından tutuklanan cinayet zanlısı eş Yaşar Akdoğan, dün Girne Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı. Mahkemede ifade veren polis subayı, Akile Nacisoy'un 11 yaşındaki kızının ilk olarak 25 Temmuz'da polise giderek annesinin babası tarafından balkondan atıldığına dair beyanda bulunduğunu açıkladı.

Eş katili olmakla suçlanan Yaşar Akdoğan'ın ise polise verdiği ifadesinde, aleyhindeki suçlamaları reddettiği öğrenildi.

Dün, Girne Kaza Mahkemesi'nde Yargıç Hazan Aksun huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında zanlı Akdoğan'ın avukatı Boysan Boyra, polisin tutukluluk talebine itirazda bulunarak, Akdoğan'ın teminata bağlanıp tutuksuz yargılanmasını talep etti.

Mahkeme, polisin olayla ilgili soruşturmasını derinleştirmesi nedeni ile ayrıca Yaşar Akdoğan'ın kızına etki etme olasılığı olduğu yönünde bulguda bulunarak, cinayet zanlısı Akdoğan'ın 2 gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

Akile'nin şüpheli ölümünün perde gerisinin aydınlanmaya başlamasının ardından, Akile'nin ailesinin avukatı ve aynı zamanda Kadından Yaşama Destek Derneği (KAYAD) Proje Koordinatörü Mine Atlı, yaşanan gelişmeler hakkında Kıbrıs Postası'na konuşarak, bundan sonra yaşanacak süreçte adaletin yerini bulması ve olayın aydınlatılması için mücadelelerine devam edeceklerini söyledi.

GÖZÜGÜZEL: ''SORUŞTURMANIN SEYRİ DEĞİŞEBİLİR''

Olayın soruşturmasını yürüten polis müfettişi Eren Gözügüzel, mahkemede şahadet sundu.

30 Aralık 2016'da, Girne sakini Akile Nacisoy'un, evinin balkonundan kendisini attığının öğrenilmesi üzerine olay yerine gidilerek yapılan incelemelerin ardından bu yönde geniş çaplı soruşturma başladığını belirten Gözügüzel, yürütülen soruşturma kapsamında zanlı Yaşar Akdoğan'a 'teknik darp ve şiddet tehdidi' suçlarından dava okunduğunu söyledi.

Mahkemedeki şahadetinin devamında zanlı Yaşar Akdoğan'ın kızının 25 Temmuz 2017'de polise geldiğini belirten polis subayı Gözügüzel, kızın olay günü annesinin babası tarafından balkondan atıldığına dair beyanda bulunduğunu kaydetti.

Beyanların ardından Çocuk Psikolojisi Uzmanı Ayşe Zeki ile zanlının kızının pek çok kez görüştüğünü dile getiren Gözügüzel, çocuktan doktor huzurunda ifade alındığını kaydetti.

Bu yöndeki sürecin devam ettiğini belirten Gözügüzel, Yaşar Akdoğan'ın da 8 Ağustos 2017'de verilen ifade ışığında mahkeme emri gereği tutuklandığını açıkladı.

Zanlının kendisini itham etmeyecek şekilde ifadeler verdiğini söyleyen Gözügüzel, derinleşen soruşturma kapsamında Akdoğan ile ilgili yürütülen soruşturmanın seyrinin değişme ihtimalinin bulunduğunu açıkladı.

Soruşturma kapsamında 5 kişiden daha ifade alınacağını dile getiren Gözügüzel, alınan ifadelerin ise teyit ve tekzibinin yapılması gerektiğini söyledi.

Olayda en önemli tanığın kızı olduğunu söyleyen Gözügüzel, zanlının kızına müdahale etme olasılığının bulunduğunu aktararak yürütülen soruşturmanın selameti açısından zanlı Yaşar Akdoğan'ın 2 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

BOYRA'DAN, TUTUKLULUK TALEBİNE İTİRAZ

Zanlı Yaşar Akdoğan'ın avukatı Boysan Boyra ise talep edilen tutukluluk süresine itirazda bulundu. Zanlı Akdoğan'ın tutuklu mu yoksa tutuksuz mu yargılanacağı yönünde duruşma yapılan mahkemede Avukat Boysan Boyra, zanlının tutuksuz yargılanmasını talep ederek, zanlının kızına müdahale etme olasılığının olmadığını ve tutuksuz yargılanırsa kaçma ihtimalinin bulunmadığını iddia etti. Tarafları dinleyen mahkeme zanlı Yaşar Akdoğan'ın 2 gün tutuklu kalmasına karar verdi.

ATLI: "ADALETİN YERİNİ BULMASI İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ"

Mahkemede öfkeli bir kalabalığın Akdoğan'ın getirilmesini beklemesi nedeni ile zanlı Yaşar Akdoğan, öğle saatlerinde polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri çerçevesinde Girne Kaza Mahkemesi'ne getirildi. Duruşmayı, Akile Nacisoy'un sevenleri ve ailesinin de takip ettiği öğrenildi.

Akile'nin şüpheli ölümünün ardından mahkemeye taşınan olayda Akile'nin ailesinin avukatı ve aynı zamanda Kadından Yaşama Destek Derneği (KAYAD) Proje Koordinatörü Mine Atlı, yaşanan gelişmeler ile ilgili Kıbrıs Postası'na konuştu.

Akile'nin ölümünün ertesi gününden itibaren ailesinin 'cinayet şüphesi' üzerinde durulması gerektiği yönündeki taleplerinin olayın yaşandığı ilk günden dikkate alınması gerektiğini ifade eden Atlı, bundan sonra yaşanacak süreçte adaletin yerini bulması ve olayın aydınlatılması için mücadelelerine devam edeceğini söyledi.

"ÖLDÜRDÜĞÜNÜ KABUL ETMESİNİ BEKLEYEMEZDİK"

Cinayet zanlısı eş Yaşar Akdoğan'ın poliste verdiği ifadesinde 'Akile'yi öldürdüğünü reddettiğini' belirten Atlı, "Yaşar Akdoğan'ın, Akile'yi öldürdüğünü kabul etmesini bekleyemezdik" dedi. Soruşturma süreci için İddia Makamı adına davayı yürüten savcı Mustafa Atakara'nın zanlı Akdoğan aleyhinde 2 gün daha tutukluluk talep ettiğini belirten Atlı, zanlının soruşturma süresince ilk nazarda 11 Ağustos Cuma gününe kadar tutukluluğunun devam edeceğini belirtti.

"ANNESİNİN 'YETER, YETER İMDAT' DİYE BAĞIRIRKEN SESİN BİR ANDA KESİLDİĞİNİ DUYDU"

Olay sırasında tek görgü şahidinin olayın yaşandığı anda evde bulunan 11 yaşındaki kızının olduğunu belirten Atlı, çocuğun olayın yaşandığı ilk günden itibaren psikolojik açıdan olumsuz etkilenmemesi için olayların dışında tutulmaya çalıştığını ve uzman psikolog eşliğinde hareket edilerek ifadesinin alındığını kaydetti.

Atlı "Akile'nin kızı psikolog eşliğinde polise verdiği ifadesinde, olayın yaşandığı sırada 'yeter yeter imdat' şeklinde arka balkonda bağıran annesinin sesinin biranda kesildiğini ve ardından ön kapıda anahtar sesinin duyarak babasının evden çıktığını fark ettiğini anlattı" şeklinde konuştu. Polisin bu bilgiler ışığında araştırmasına devam ettiğini belirten Atlı, çocuklarla ilgili velayet davasının da devam ettiğini kaydetti.

"POLİS İLK GÜNDEN 'CİNAYET ŞÜPHESİ' ÜZERİNDE DURMALIYDI"

Polisin, Akile'nin ailesi tarafından yapılan şikayetleri olayın olduğu tarihten itibaren dikkate alması gerektiğini belirten Atlı, olayın üzerinden 8 ay geçmesi nedeniyle polisin tüm ifadeleri yeniden değerlendirerek ve yeni araştırmalar yaparak süreci devam ettireceğini söyledi. Atlı, bu sürede adaletin yerini bulması için ellerinden geleni yapacaklarını bildirdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.