GİRNE
okuma süresi: 3 dak.

YDP seçim startını Girne'de verdi

YDP seçim startını Girne'de verdi

Yeniden Doğuş Partisi yaklaşan seçimler için çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürüyor. Seçim startını Girne'den veren YDP dün akşam ilk kitle toplantısını geçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 19/10/17 09:09
okuma süresi: 3 dak.
YDP seçim startını Girne'de verdi
A- A A+
Yeniden Doğuş Partisi yaklaşan seçimler için çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürüyor. Seçim startını Girne'den veren YDP dün akşam ilk kitle toplantısını geçekleştirdi.

Toplantıda konuşan YDP Genel Sekreteri Bertan Zaroğlu, 1985 te kurulan Yeni Doğuş Partisinin devamı olmaktan gurur duyuyoruz. 1992 de söndürülen meşaleyi tekrar yaktık. Hedefe kilitlendik. Meşaleyi zirveye taşımak bizim omuzlarımızda ki bir görevdir. 25 yıl insanımızla pinpon topu gibi oynadılar. Gittiğimiz her yerde misafirdik. Artık ev sahibiyiz. Bir evimiz, sıcacık yuvamız, herkese yetecek kadar büyük kocaman bir gönlümüz var. Başka yerde misafir olmaya devam edenler bir kez daha düşünmeli" dedi.

İttifak söylentilerine de değinen Zaroğlu; "Biz yolumuzu aldık. Hedefe gidiyoruz. Bu saatten sonra ittifak yapacağımız tek yer halkımızdır. Biz halkla ittifak yaptık, iktidara yürüyoruz dedi.

Toplantıda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Sunalp Sencer, bu partiye kurulduğu andan itibaren birileri ayrımcı damgası vurmak için çırpınıyor. Yetmiyor masa başında sahte anketler üreterek YDP'yi ya baraj altı gösteriyor veya yok sayıyorlar. Korkunun ecele faydası yok. YDP'den korkanlar YDP iktidarına şimdiden alışsınlar" dedi. Sencer, ayrımcı parti denilen bu partiye Milletvekili adaylığı müracaatında ilk başvuruyu kendisinin yaptığını söyleyerek, "Bu Partide Türkiyeli Kıbrıslı yok. Kıbrıslı Türk var" dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ünal Bay ise yaptığı konuşmada, 1981 de Türk Birliği Partisinde bu mücadeleye başladığını, daha sonra aynı mücadeleyi 1985 te Yeni Doğuş Partisinde verdiğini belirterek şunları söyledi; "1981 de hangi heyecanı duyuyorsam şimdi de aynı heyecanı duyuyorum. 1992 de meşale söndürüldüğünde kahrolmuştuk. Yıllarca kapı kapı dolaştık kendimize sıcak bir yuva aradık. Gittiğimiz her yerde misafir olduk. Ne ev sahiplerimiz bizi benimsedi ne de biz oraya evimiz diyebildik. Artık kendi evimizdeyiz. Bu saatten sonra ölsem bile gam yemem" dedi.

Genel Sekreter Yardımcısı Okan Erdemsiz ise yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajları vererek, biz bu cumhuriyeti birlikte kurduk. Hepimiz Kurucu vatandaşlarız. Hepimizin kimlikleri aynı. İstediğimiz şey Devleti yönetenlerin bu kimliklere eşit davranması. Kimseye doğum yerlerinden dolayı farklı muamele yapmaması. Bunu da ancak YDP iktidarı sağlayabilir dedi.

Toplantıda açış konuşmasını yapan Girne İlçe Başkanı Zeki Yılmaz ise, Girne teşkilatı olarak seçimlere hazır olduklarını ve aylardan beri zaten sahada olduklarını söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.