GİRNE
okuma süresi: 4 dak.

Girne Montessori Okulu'nda velilere yönelik nefes teknikleri eğitim semineri düzenledi

Girne Montessori Okulu'nda velilere yönelik nefes teknikleri eğitim semineri düzenledi

Girne Montessori Okulu'nda önceki akşam velilere yönelik nefes teknikleri eğitim semineri düzenledi. Seminerde doğru nefes teknikleri ve farkındalık için uygulamalı eğitim yapıldı.

Yayın Tarihi: 21/10/17 14:28
okuma süresi: 4 dak.
Girne Montessori Okulu'nda velilere yönelik nefes teknikleri eğitim semineri düzenledi
A- A A+

Kıbrıs Montessori Okulları'nın Girne şubesinde 20 Ekim Cuma günü saat 18.00'da velilere yönelik nefes teknikleri eğitim semineri düzenlendi.

Kişisel Gelişim Danışmanı ve Nefes Eğitmeni Canan Karakol, seminerde nefes tekniklerinin insan yaşamındaki önemini anlattı.


Seminerde doğru nefes teknikleri ve farkındalık için uygulamalı eğitim yapıldı.


Kişisel Gelişim Danışmanı ve Nefes Eğitmeni Canan Karakol'a Nefes Koçu Müjgan Savaş da eşlik etti.

Velilerin yoğun katılımı ile gerçekleşen nefes teknikleri eğitim seminerine Kıbrıs Montessori Okulları eğitim direktörleri Hatice Düzgün ile Dr. Sait Coşaner de katıldı.

Düzgün: Doğru nefes almaya ihtiyacımız var

Kıbrıs Montessori Okulları eğitim direktörü Hatice Düzgün, konuşmasında gazetecilerin günlük yaşamlarında birçok olumsuzlukla karşı karşıya kaldıklarını ve ciddi stres yüklendiklerini öğretmenlerin de işlerinin kolay olmadığını ve her iki meslek gurubundaki kişilerin de büyük bir sabra ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Düzgün, gazetecilerin stres ile baş edebilmeleri, öğretmenlerin ise çocuklarla iyi iletişim kurabilmeleri ve gerekli sabrı gösterebilmeleri için nefes tekniklerinin ciddi öneme sahip olduğunu kaydetti.

Bu bağlamda Kıbrıs Montessori Okulları ile Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği'nin gazeteci ve okul öncesi öğretmenlerine yönelik nefes teknikleri eğitim semineri düzenlediğini anlatan Hatice Düzgün, Seminerin ilkinin Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Kompleksi Konferans Salonu'nda Perşembe akşamı yapıldığını söyledi.

Düzgün, Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Kompleksi Konferans Salonu'nda yapılan seminere çok sayıda gazeteci ve Kıbrıs Montessori Okulları'nın ODTÜ ve Lefkoşa şubeleri öğretmenlerinin katıldığını belirtti.

Hatice Düzgün, Kişisel Gelişim Danışmanı ve Nefes Eğitmeni Canan Karakol'a nefes teknikleri ile ilgili bilgileri teorikte ve pratikte öğretmen, gazeteci ve velilerle paylaştığı için bir kez daha teşekkür etti.


Karakol: İhtiyaç duyduğumuz her şey nefesimizde

Kişisel Gelişim Danışmanı ve Nefes Eğitmeni Canan Karakol, Girne Montessori Okulu'nda yapılan seminerde kısaca kendini tanıttı, nefes teknikleri ile nasıl tanıştığını, bu alanda almış olduğu eğitimleri ve nefes tekniklerinin yaşamına neler kattığını anlattı.

Nefes tekniklerinin gündelik yaşam üzerindeki önemine işaret eden Karakol, sadece doğru nefes alarak stres, korku, kaygı, aşırı heyecan ve benzeri duygularla birkaç saniyede ve sadece bir teknik ile baş edebilmemin mümkün olduğunu söyledi.

Nefesi doğru kullanan kişilerin bir süre sonra öfkelenmez hale geldiğini ve daha sağlıklı düşünebildiğini kaydeden Karakol, ayrıca nefes teknikleri ile zamanın daha iyi yönetebildiğini anlattı.

Nefes tekniklerinin diyafram kontrolü ve ses kontrolünü de sağladığını söyleyen Canan Karakol, öğretmenlerin ve ebeveynlerin sakin kalabilmelerinde nefes tekniklerinin önemli bir rol oynadığını belirtti.

Doğru nefes alarak kişinin birçok sağlık sorununu da aşabileceğine dikkat çeken Karakol, Kanser hastalığının tedavi sürecinde nefes tekniklerini kullandıklarını, söyledi.

Kişisel Gelişim Danışmanı ve Nefes Eğitmeni Canan Karakol, daha sonra seminere katılanlarla seans yaptı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.