LEFKOŞA
okuma süresi: 2 dak.

LTB'den çevreye saygı

LTB'den çevreye saygı

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) sineklere karşı uyguladığı kimyasal mücadele uygulamasını Eylül 2013 yılından itibaren durdurdu. LTB sadece, çevreye zarar vermeyen kültürel, fiziksel ve biyolojik mücadele yöntemleri ile halka hizmet vermeye devam ediyor. Yabani otlar ise yıllardır, kimyasal kullanılmadan, fiziksel yöntemlerle ortadan

Yayın Tarihi: 07/04/14 14:48
okuma süresi: 2 dak.
LTB'den çevreye saygı
A- A A+

Fellahoğlu: "Halk sağlığı herşeyden önemli"

LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu yaptığı açıklamada, haşere ile mücadelede alışıla gelmiş yöntemlerden olan ULV yani alan spreyi uygulamasının belediye meclis kararı ile resmi olarak 2014 yılı itibari ile son bulduğunu belirtti.

Kimyasalların çevreye atılmak suretiyle yapılan sinek ve yabani ot mücadelesinin Avrupa'da uzun süre önce durdurulduğunu ifade eden Fellahoğlu, halk sağlığının herşeyden önemli olduğunu söyledi.LTB'nin bilimsel gelişmeleri takip edip uyguladığının altını çizen Fellahoğlu, bu bağlamda Çevre, İlaçlama ve Mezbaha Şubesi veteriner hekimleri tarafından ilkokul ve ortaokullarda "Haşere ile Mücadele Yöntemleri" konulu eğitimler verildiğini belirtti.

Özgöray: "Çevreye dost yöntemler

Çevre, İlaçlama ve Mezbaha Şube Amiri Dr.Vet. Hek. Erkut Derviş Özgöray, LTB'nin üreyen haşereler ile mücadele etmektense üremelerini engellemek, üreme alanlarını ortadan kaldırmayı amaçlayan bir mücadele şekli benimsediğini belirtti. Özgöray, sadece kültürel, biyolojik ve fiziksel mücadele ile çevreye barışık bir şekilde haşere mücadelesinin yürütüldüğünü söyledi. Kültürel mücadele kapsamında halkın eğitildiğini, fiziksel mücadele kapsamında küçük göletlerin ve larva içeren küçük kapların kurutulduğunu kaydeden Özgöray, biyolojik mücadelede ise biyolojik larvasitlerin kullanıldığını dile getirdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.