LEFKOŞA
okuma süresi: 3 dak.

Lefkoşa'da sorunlar adım adım çözülüyor

Lefkoşa'da sorunlar adım adım çözülüyor

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Kadri Fellahoğlu, 1 yıllık kısa bir süre içerisinde Lefkoşa'nın aşırı yağışlar sonrasında yaşadığı çileyi sona erdirmek için yoğun çalışmalar yaptıklarını belirterek, bunun etkilerinin hissedilmeye başlandığını açıkladı.

Yayın Tarihi: 12/04/14 09:58
okuma süresi: 3 dak.
Lefkoşa'da sorunlar adım adım çözülüyor
A- A A+

Fellahoğlu geçtiğimiz gün yağan aşırı yağışlar sonrasında Başkent'in belli noktalarında su birikintilerinin olduğunu, ancak her zaman şikayet edilen bazı noktalarda bunun yaşanmadığını belirtti.

Taşkınköy, Göçmenköy ve Marmara'da ciddi bir sıkıntı yaşanmadı

Çıktıkları ihaleler ve yaptıkları çalışmalarla Lefkoşalıların yaşadığı bu derdi azaltmaya başladıklarını belirten Başkan Fellahoğlu, özellikle Taşkınköy, Göçmenköy, Marmara ve Doktoroğlu mağazası önünde ciddi bir sıkıntı yaşanmadığını ifade etti.

TC Yardım Heyeti'nin katkıları ile başlattıkları drenaj hattı projesinin tamamlanan noktalarda net başarıya ulaştığını, her zaman büyük sıkıntılar oluşan Taşkınköy, Göçmenköy ve Marmara bölgelerinin tamamına yakınında hiçbir sıkıntı yaşanmadığını belirtti.

1.5 km'nin üzerinde hat döşendi, çalışmalar sürüyor

Dranaj hattı projesi kapsamında Metropol yolu olarak bilinen Kemal Ünal Caddesi ile Çetin Başer Sokak'ta 621 metre, Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği-Göçmenköy Işıkları-Şah Fırını arasını kapsayan Şht. Mustafa Mehmet Sokak ile Şht. Öney Mehmetali Sokak'ta 635 metre ve Marmara Parkı civarlarında 377 metre hat döşendiğini ifade eden Fellahoğlu, şu anda Dereboyu olarak ifadelendirilen Mehmet Akif Caddesi'nin bir yan yolu olan Cengiz Topel Sokak'ta çalışma yapıldığını ve burada da 601 metre drenaj hattı döşeneceğini vurguladı.

Doktoroğlu mağazası önündeki sıkıntı minimuma indirildi

Her yağmur sonrasında iş yerlerini suların bastığı Doktoroğlu mağazası önündeki su birikintilerinin geçtiğimiz gün 50 kg'nin üzerinde yağan yağışta bile oluşmadığını söyleyen Fellahoğlu, burada tıkalı olan hattın LTB ekiplerince açıldığını ve yılların sıkıntısının minimuma indirildiğini ifade etti.

"Adım adım tüm Başkent'i bu dertten kurtaracağız"

Fellahoğlu, yaptıkları çalışmalara rağmen uzun yıllar çözülemeyen yağmur suyu problemini 1 yıl gibi kısa denilebilecek bir sürede bitirilmesinin kolay olmadığını, ancak sistemli ve planlı çalışmaları sürdürerek adım adım tüm Başkent'i bu dertten kurtaracaklarını sözlerine ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.