LEFKOŞA
okuma süresi: 3 dak.

LTB sağlık konusunda kadınları bilgilendirdi

LTB sağlık konusunda kadınları bilgilendirdi

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Meclis Üyesi, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Zerrin Akalın ve LTB Halk Sağlığı Şubesi personeli diyetisyen Şifa Zorlu tarafından, Anneler Merkezi'nde kadınlara yönelik "Gebelik ve Menopoz" dönemi konulu bilgilendirme yapıldı.

Yayın Tarihi: 14/04/14 15:11
okuma süresi: 3 dak.
LTB sağlık konusunda kadınları bilgilendirdi
A- A A+

Kıbrıs Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği'nin (KTÜKD) bir projesi olarak hayat bulan, Derviş Paşa Sokak'ta bulunan Anneler Merkezi'nde gerçekleşen toplantı, LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, KTÜKD Başkanı Ferdiye Özsoy, Yönetim Kurulu Üyelerinden Yeşim Örek ve Zekiye Türköz ve Anneler Merkezi üye kadınların katılımıyla gerçekleşti.

Fellahoğlu: Doğru bilgi hayat kurtarır

LTB Başkanı Fellahoğlu yaptığı açıklamada, doğru bilginin hayat kurtardığını, özellikle sağlık konusunda, hizmeti ayağa götürüp halkımızı doğru şekilde bilgilendirmenin çok önemli olduğunu belirtti. Sağlıklı bir nesil yetiştirilebilmesi için, önce annelerin sağlıklı olması ve sağlıklı beslenmesi gerektiğini, bu bağlamda kadınlara yönelik sağlık konulu toplantıların farklı bölgelerde de devam edeceğini söyleyen Fellahoğlu, durum ne kadar kötü olursa olsun, kendilerine uzanan ellere karşılık vermeye çalıştıklarını ifade etti.

Akalın: Gerekli tetkiklerin zamanında yapılması gerek

LTB Meclis Üyesi, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr.Zerrin Akalın ise zamanında gerekli tetkiklerin yaptırılmaması ve yanlış beslenme sonucunda, hem annenin hem de bebeğin hayatının risk altına girebileceğini söyledi. Menopoz döneminde ise, gerekli önlemler alınmadığında, fizyolojik ve psikolojik sorunlar yaşanabileceğini belirten Akalın, kadınlarımızı doğru bilgilendirme ve yönlendirme amacıyla böyle bir çalışma başlattıklarını dile getirdi.

Özsoy: LTB'ye katkılarından dolayı teşekkür ederim

KTÜKD Başkanı Ferdiye Özsoy, Anneler Merkezi'nin Lefkoşa'da yaşayan ihtiyaçlı kadın ve çocuklara eğitim vermek amacıyla bir Avrupa Birliği projesi olarak kurulduğunu belirtti. Bu merkezin sürdürülebilir olaması için, eğitimci sağlayarak destek olan LTB'ye teşekkür eden Özsoy, böylesi çalışmaların önemine vurgu yaptı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.