LEFKOŞA
okuma süresi: 10 dak.

LTB Başkanı Harmancı'nın "işi zor!"

LTB Başkanı Harmancı'nın "işi zor!"

LTB Başkanlığına seçilen siyasetin genç ve dinamik ismi Mehmet Harmancı'yı başkentte kronik hale gelen oldukça zor işler bekliyor…

Yayın Tarihi: 14/07/14 10:00
okuma süresi: 10 dak.
LTB Başkanı Harmancı'nın "işi zor!"
A- A A+

Kıbrıs Postası - Eniz Orakcıoğlu

Belediyede personel, henüz maaşlarını almazken başkent sokaklarındaki boy boy çukurlar, seyir halindeki araçlara zarar vermeye devam ediyor… Yolları 'köstebek yuvasına' benzeten vatandaş, yeni başkanın bu sorunla hızla ilgilenmesi gerektiğini belirtiyor…

Parklar Dökülüyor!

Birçok parkın aynı kaderi paylaştığı Lefkoşa'da özellikle Barış Manço parkı çok kötü durumda... Parkta uzayan otlar, paslanan spor aletleri ve çocuk oyuncakları, kırık banklar dikkat çekiyor.

Vatandaşın gerek yürüyüş parkurlarından yararlandığı gerekse yeşil alanlarında rahat nefes almasını sağlayan parklar dökülüyor.

Özellikler Küçük Kaymaklı'da bulunan Barış Manço parkının durumu içler acısı.

Az miktarda oyuncağın olduğu park birçok eksiği yanında, bakımsızlıktan çürümeye yüz tutmuş durumda

Çevrede yaşayan vatandaş, parkın bu durumuna üzüldüğünü söyleyerek, "Park bakımsız, içinde ekilmiş bir çiçek bile yok.

Her yeri otlar kapladı, yürüyüş parkuru bile ot kaplı, oyuncaklar paslanmış" dedi.

Çevre sakini yeni Başkan Mehmet Harmancı'dan hızla çözüm bekliyor.

"Hepimiz yol mağduruyuz"

Delik deşik "yol problemi" nedeniyle vatandaşın isyânı sürüyor… Özellikle Başkent Lefkoşa'nın birçok yerinde oluşan boy boy çukurlar, seyir halindeki araçlara zarar verdiği için, yeni başkanın artık bu sorunla hızla ilgilenmesi gerektiğini söyleyen vatandaş, "Hepimiz yol mağduruyuz" dedi.

Başkent Lefkoşa'nın geneline hâkim "yol sorunu" ve "vatandaşın isyanı" sürüyor.. Bir taraftan sürücü hataları, bir taraftan yollarda oluşan dev çukurlar küçük de olsa maddi zarar veren birçok kazaya yol açabiliyor. Yolların perişanlığı yüzünden hem trafiğin akışı engelleniyor, hem de vatandaşa bazen çok yüksek meblağda zararlar veriyor. İsyan eden vatandaş, "Lefkoşa'nın birçok yerinde oluşan bu sorunla ilgili yeni başkanın hızla bir şeyler yapması gerekiyor" dedi.

"Neden önlem alınmıyor?"

Vatandaş, "Yıllar var bu ülkede yollar sorun… O kadar yazılıp çizilmesine karşılık neden önlemler alınmıyor. Sürekli bu çukurlar yüzünden arabalarımızda oluşan maddi sorunları çoğu zaman karşılayamaz duruma geldik" dedi.Okullar Yolu 'tertipsiz'

Lefkoşa Okullar Yolu'nun durumu içler acısı… Yol ve kasis çizgilerinin âdeta görünmez olduğu, öğrenci duraklarının yer yer çöp birikintileriyle dikkat çektiği yol, yeni Başkan Harmancı'dan haber bekliyor…

Lefkoşa Okullar Yolu diye bilinen birçok okulun bulunduğu caddenin hali perişan. Her yere atılı çöpler, kırık tabelalar, silinmiş yol çizgileri, otobüs duraklarında kırılmış bira şişeleri ve kötü durumdaki yol tabelaları ile kötü bir görüntü veren Okullar Yolu, bu kötü durumu ile çevrede bulunan vatandaşın tepkisini çekiyor.

Yol ve kasis çizgileri silik

Okular bölgesi olduğundan kaynaklanarak yol üzerine yapılan kasislerin ve yolun çizgileri özellikle akşamları görülemeyecek derecede silinmiş. Böylelikle seyir halindeki araç sürücülerinin gece görüş açısının da daralmasının etkisi ile hızla kasise girerek araçlarının altını vuruyorlar. Uzun zamandır devam eden bu durum sürücülerin isyanı ile sonuçlandı.

Okullar yolu çöplük

Yine aynı bölgede bulunan öğrenciler için yapılmış otobüs durakları çöpten geçilmemekle birlikte kırık cam şişeler göze çarpıyor. Öğrencilerin sağlığını da tehdit eden bu durum, görüntü kirliliği yaratıyor. Bunun yanında çöpler sadece durak ve durak çevresinde değil, tüm yol boyunca göze çarpmaktadır. Yine okul duvarları yanında biriken çöpler hem insan sağlığına, hem de görüntü kirliliğine neden olmaktadır.


Tabelalar bakım bekliyor

Okullar yolunun sorunları saymakla bitmiyor. Belki de öğrencilerin orada okuyor olmasından dolayı en çok özen gösterilmesi gereken caddeyken, unutulmuş bir vaziyette ilgililerin müdahalelerini bekliyor. Yol kenarlarına konulmuş uyarı tabelalarının durumu ise aynı şekilde pek de iç açıcı değil. Üzerine yapıştırılmış çeşitli kâğıtlar ve eğrilmiş olan tabelalar da adeta bakım için sıraya girmiş görünüyor.

YOL KÖSTEBEK YUVASI

Lefkoşa Sanayi'nin yollarında oluşan çukurlar ve çökmeler sanayicileri ve vatandaşı isyan ettirdi. Özellikle Atatürk Stadyumu'ndan başlayarak sanayiye uzanan düz yolun köstebek yuvasına" döndüğünü söyleyen sanayiciler, "Araçlarımız zarar görüyor" dedi.

Sanayi Bölgesinin sorunlarının sadece yol problemi ile bitmediğine dikkat çeken Sanayi Bölgesi çalışanları, "Sürekli taşan lağım suları ve çöpler de sağlığımızı tehdit ediyor" şeklinde konuştular.

Lefkoşa Sanayinin sorunları bitmiyor. Birçok sorunla boğuşan sanayi çalışanları ve dükkân sahipleri artık bitmek bilmeyen sorunlar yüzünden isyan etti. Kıbrıs Postası'na konuşan sanayiciler yolların bozuk oluşundan ve çukur oluşundan şikâyet ederken, bunun yanında çöp ve lağım sularına da isyan etti. Sanayinin sorunlarının bitmediğini söyleyen sanayiciler, "Burası berbat bir yer oldu" dedi.

Yollar perişan

Lefkoşa sanayi bölgesinde yer yer oluşan çukurlar ve bozuk yollar göze batarken, araç sürücüleri çukurlardan kaçmak adına yollarda zikzak çiziyor. Özellikle Atatürk Stadyumundan sanayiye uzanan giriş yolunun hali perişan. Kocaman deliklerle kaplı yol sürücülere de zor anlar yaşatıyor. Birçok arabanın bu yol yüzünden zarar gördüğünü söyleyen sanayiciler, "Vatandaşlar bu çukurlara düştükçe lastiklerinin patladığına veya araçların altının vurduğuna çok şahit oluyoruz" dedi.

"Lağım suları sağlığımızı tehdit ediyor"

Yol probleminin yanında başka sorunlarla da boğuşan sanayiciler, toplanmayan çöplerin ve taşan lağım sularının sağlık açısından orada çalışanlara zarar verdiğini vurgulayarak, "Yağmurlar yağdığında göllenen yolarımız yüzünden birçok konuda zorluklar yaşıyoruz" dedi.

Sanayiciler Ne Dedi!

Murat Koç: "Sanayide sorun çok"

"Sanayide birçok sorun var. En başta yaşadığımız problemler sürekli patlayan kanalizasyonlar ve muhtemel yağmur suları nedeniyle oluşan göller... Bunun yanında çöpler ve yolların bozuk ve çukur çukur olması da sanayi bölgesinin başlıca sorunlarından bazılarıdır. Kanalizasyonlar patladığı zaman akan lağım suları sebebi ile pis koku her yere yayılıyor. Bozuk ve delik deşik yollar araçlarımıza zarar veriyor, lastiklerimiz patlıyor ve sürekli lastik tamiri yapıyoruz. Bunun yanında toplanmayan çöpler apayrı bir problem, hak edilen özen ve temizlik bu bölgeye gösterilmiyor."

Çelen İzci Samancıoğlu: "Sanayi tek kelime ile berbat"

"Sanayi tek kelime ile berbat. Sorunların ardı arkası kesilmiyor. Her yeri sular basar yollar kapanır, taşan lağımlar pis kokular yağar ve sağlığımızla oynarız. Kötü durumdaki yollar sebebi ile düz yolu bulmak için sanayinin içinde dön dolaş bin bir çeşit yoldan geçerek anayola çıkmaya çalışıyoruz. Yollarda oluşan çukurlara düşen araçlarımızın lastikleri patlıyor ve hasar oluşuyor. Dökülen yolarda da yapılan altyapı hataları yüzünden kanalizasyon kapaklarının çok çukurda olması nedeniyle ani manevralarla direksiyon kırıp içine düşmemeye ve araçlarımızın altını vurmamaya çalışıyoruz."

Tayfun Bulut: "Yollarda büyük sıkıntılar var"

"Yolarda büyük sıkıntılar var. Bunun yanında sanayideki yolların altyapı eksikliklerinden kaynaklanan göllenmeler oluşuyor. Depomuza su gelmezken yollar mevsime göre su içinde kalıyor ama bizlere verilmeyen suyun faturası geliyor. İlgililer sanayide oluşan sorunlarla ilgilenmiyor."

Reyhan Cebeci: "Çukurlar arabalara zarar veriyor"

"Sanayinin yollarında oluşan çukurlar ve bozukluklar sebebi ile arabalarımızda büyük hasarlar oluşuyor. Evet şimdi mevsim yaz ama bununla birlikte yağmurlar sebebi ile göllenen yollarımızda ayrı bir potansiyel sorun. İkisi birleşince sürücülere de büyük sorunlar yaratıyor çünkü göllenen yollar sebebi ile çukurları göremiyoruz ve böylelikle de kaçma imkânımız olmuyor ve içine düşüyoruz, araçlarımızın altı vuruyor."

Gürsel Koçak: "Lağımlar sağlığımızı etkiliyor"

"Bizim memlekette yol yok. Sanayi bölgesinde de bu yollara yol denemez. Bütün yollar delik deşik, asfaltlar çökmüş oluşan bu yol bozuklukları arabalarımızı bozuyor, lastiklere de zarar veriyor. Bunun yanında yolların bu hali işimizi de aksatıyor. Bunun yanında yağmurlar yağdığı zaman sanayide havuzumuz oluyor… İçinde bir balığımız eksik. En büyük sorunlarımızdan biride sağlığımızı da kötü yönde etkileyen lağım suları her 4-5 günde taşıp etrafa pis koku yayıyor. Kısacası sorunlar saymakla bitmiyor bunun yanında etraf çöp ve pislik dolu. Dünya kadar para toplarlar temizlik yapmazlar, çöpleri toplamazlar."

Nihal Aksoy: "Yetkiliklerden ilgi yok"

"Yollar yüzünden ne araçlarımız ne lastiklerimiz sağlam kalıyor. Özellikle sanayinin girişindeki yolun en iyi yol olması gerekirken bildiğiniz köstebek yuvasına döndü. Daha geçtiğimiz gün bir araç bu çukurların içine düştü ve arabanın ön taraftaki alt korumayı vurdu ve sürüklenerek yere düştü. Bu yol çok kullanılmasına rağmen yetkili kişilerden ilgi yok."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.