LEFKOŞA
okuma süresi: 4 dak.

Asmaaltı ve Arasta Esnafı Derneği: "Surlariçi Cazibe Merkezi'ne dönüşsün"

Asmaaltı ve Arasta Esnafı Derneği: "Surlariçi Cazibe Merkezi'ne dönüşsün"

<p>Asmaaltı ve Arasta Esnafı Derneği Başkanı Tanju Müezzinoğlu, Lefkoşa Surlariçi'nin canlandırılması için Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı'dan yardım istedi.</p>

Yayın Tarihi: 16/08/14 10:57
okuma süresi: 4 dak.
Asmaaltı ve Arasta Esnafı Derneği: "Surlariçi Cazibe Merkezi'ne dönüşsün"
A- A A+

LTB Başkanı Mehmet Harmancı bugün Asmaaltı ve Arasta Esnafı Derneği yetkilileriyle bir araya geldi.

Asmaaltı ve Arasta Esnafı Derneği Başkanı Tanju Müezzinoğlu, LTB Başkanı Harmancı'ya taleplerini yazılı olarak da iletti.

Dernekten yapılan açıklamayla, LTB Başkanı Harmancı'ya yazılı olarak iletilen talepler kamuoyuyla paylaşıldı.

Lokmacı kapısından ülkeye geçiş yapan herhangi bir yabancının Sarayönüne kadar gidebildiğini ve turunu oradan tamamlayıp tekrar geri döndüğü belirtilen yazıda, Surlariçi'nin bugün neredeyse kaderine terk edilmiş durumda olduğu savunuldu.

Surlariçi'nin tekrar cazibe merkezi haline dönüştürülebilmesi için "kaliteli" ve genç nüfusun Surlariçi'ne taşınması gerektiğine işaret edilen yazıda, eskiden Lefkoşa Polis Müdürlüğü olarak hizmet veren, ancak bugün atıl ve metruk durumda bulunan binanın biran önce yeniden değerlendirilmesi gerektiği ifade edildi.

Binaya Yakın Doğu Üniversitesi'nin talip olduğu belirtilen yazıda, "Bu binanın ilgili üniversiteye verilmesi bölgenin yeniden canlanması için başlı başına bir çözümdür. Buraya açılacak fakülte bölgeye yeniden öğrenci akışını sağlayacak, birçok eğlence mekânının bölgede açılmasına katkı koyacak, bölgede giderek boşalan evler yeniden dolarak hayat bulacaktır" ifadelerine yer verildi.

Asmaaltı ve Arasta Esnafı Derneği tarafından LTB Başkanı Harmancı'ya yazılı olarak iletilen taleplerin tamamı şöyle:

"Ülkemizin ekonomik koşulları göz önüne alındığında tutunacak tek dalımız turizm ve eğitimdir.

Ancak Lefkoşa Surlariçi halkımızın ve esnafımızın da gözlemlediği gibi Lokmacı kapısından ülkemize geçiş yapan herhangi bir yabancı en çok Sarayönüne kadar gidebilmekte ve turunu oradan tamamlayıp tekrar geri dönmektedir. Surlariçi bugün neredeyse kaderine terk edilmiş durumdadır.

Bu konuda yapılacak tek şey vardır. O da Surlariçini tekrar cazibe merkezi haline dönüştürmektir. Bu da ancak kaliteli ve genç nüfusu Surlariçi ile tanıştırmakla başlar. Bu noktada eskiden Lefkoşa Polis Müdürlüğü olarak hizmet veren ancak bugün atıl ve metruk durumda bulunan Binanın biran önce yeniden değerlendirilmesi ile mümkündür.

Birçok kez basına yansıdığı gibi Yakın Doğu Üniversitesi bu binaya taliptir. 17.Nisan.2002 tarih ve E-740-2002 Sayılı Bakanlar Kurulu kararına ve geçen 12 yıla rağmen Lefkoşalı'ların tüm ısrarları göz ardı edilerek maalesef YDÜ HUKUK FAKÜLTESİNE uzun vadeli kiralanma konusu gerçekleşmemiştir. YDÜ Kurucu Rektörü Sayın Dr Suat İ GÜNSEL Derneğimizi kabulünde Binanın RESTORASYONUNU Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu denetiminde hemen yapmaya hazır olduğunu söylemiştir.

Bu binanın ilgili üniversiteye verilmesi ise bölgenin yeniden canlanması için başlı başına bir çözümdür. Buraya açılacak fakülte bölgeye yeniden öğrenci akışını sağlayacak. birçok eğlence mekânının bölgede açılmasına katkı koyacak, bölgede giderek boşalan evler yeniden dolarak hayat bulacaktır.

Ülkede birçok konuda bıçak kemiğe dayanmışken ve siyasilerimiz her fırsatta ülkede tek çıkış yolunun ekonomik kalkınmadan geçtiğini ifade ederken eldeki imkânların değerlendirilmesinin katkısı yadsınamaz.

Lefkoşa Belediye Başkanımız olarak bu konuda gerekli çalışmaları başlatmanızı bölge Esnafımız adına Surlar içi Halkı adına bu konuda gerekli girişimlerin yapılmasını arz ediyoruz"

SAYGILARMIZLA

Asmaaltı ve Arasta Esnafı Derneği a'

Tanju Müezzinoğlu (Başkan)

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.