LEFKOŞA
okuma süresi: 4 dak.

Harmancı, Dereboyu esnafı ile toplandı...

Harmancı, Dereboyu esnafı ile toplandı...

İmara aykırılıklar ve yasal mevzuatlar konusunda son derece hassas davranan Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), ilk etapta özellikle ana caddelerde düzenlemelerin hayata geçirilmesi sonrasında esnafın bu konudaki görüşlerini dinlemek amacı ile toplantılar düzenliyor.

Yayın Tarihi: 05/09/14 10:00
okuma süresi: 4 dak.
Harmancı, Dereboyu esnafı ile toplandı...
A- A A+

Birçok işletme sahibi katıldı

Bu kapsamda Başkent Lefkoşa'nın en işlek caddesi olan, Mehmet Akif Caddesi ile Osman Paşa Caddesi'nin tümünü kapsayacak bir tanıma ulaşan Dereboyu konusu dün (4 Eylül Perşembe) yapılan toplantı ile masaya yatırıldı.

Biyer Restorant'ta gerçekleştirilen esnaf buluşmasına birçok işletme sahibi katılırken, LTB kanadından başkan Mehmet Harmancı, asbaşkan Akın Aktunç, meclis üyesi Onur Olguner, müdür, müdür muavinleri yanında konuyla ilgili İmar, Sağlık ve Zabıta şubelerinden yetkililer yer aldı.

Harmancı: Hedefimiz düzeni sağlamak

Toplantının açılış konuşmasını yapan LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Dereboyu'nun ülke ve Lefkoşa için önemi üzerinde dururken, amaçlarının bu yapıyı öldürmek değil, bir düzen içerisinde daha iyiye taşımak olduğunu vurguladı.

"Doğruyu bulmak adına hep beraber düşünelim" diyen Harmancı, bölgede yaşanan imar sorunları ve yasal olmayan yapılaşma konularında çeşitli örnekler sundu.

"57 izinli işletmenin 26'sında imara aykırılık var"

Kendilerinin yasaların gereklerini uygulama amacı ile hareket ettiğini, ancak hayatın da kendi gerçekleri bulunduğunun farkında olduklarını ifade eden Harmancı, ilginç bir de istatistik vererek 2 caddede 57 işyeri iznine tabi işletme yer aldığını, bunların 26'sının imar uygulamaları dışında bulunduğunu açıkladı.

Kaldırım işgalleri noktasında çok hassas olduklarını, 10 ayak kuralına uyulmaması gibi bir takım işgallerin söz konusu olduğunu vurgulayan LTB Başkanı, kaldırım işgalleri ve duyarsızlığa göz yummadan müdahale ettiklerini, ancak ciddi bir eleştirel saldırı aldıklarını aktardı.

Sorulan sorulara tek tek yanıt verildi

Esnafın çeşitli, sorular sorduğu, kendi değerlendirmelerini yaptığı ve beklentilerini sıraladığı toplantıda ilgili ifadelere tek tek yanıt veren Mehmet Harmancı, çöp konusundaki şikayetlere katıldığını ifade ederek şunları belirtti:

"Dereboyu'nda yemek artıklarının koku oluşturmaması için hergün çöp aracı girmek durumundadır. Araçlarımızın 20-25 yaş arasında oluşu ve baskılama cihazının atık su kaçırır noktada olması nedeni ile çöp suları yollara akmakta ve kötü kokular oluşturmaktadır. Bize göre Dereboyu'nun kurtuluşu gömülü çöp sistemine geçmektir. Ancak bu sistemin yatırım maliyeti 250 bin euro, sadece aletlerin maliyeti 120 bin euro'dur. Bu konuda finansman bulabilirsek bölgenin çöp sıkıntısını da çözeriz"

Araç parkları ve yeşil alan sıkıntıları gündeme geldi

Diğer sıkıntılar konusunda da açıklamalar yapan Harmancı, park konusunda tasarladıklarını sıraladı. 2 caddede toplam 140 cep bulunduğunu ve buralarda 20 ile 45 dakika bekleme süreli bir uygulama olabileceğini ifade eden LTB Başkanı, "parkomat" ihalesinin de Trafik Komitesi'nin gündeminde olduğunu belirtti.

Harmancı, Mehmet Akif Ersoy Caddesi'nin ilk metrelerinde yer alan fidanlığın hem bir yeşil alan, hem de bir oto park olarak tasarlanabileceğini vurgularken, bu yönde adım atmalarının an itibarı ile zor göründüğünü, fidanlığın TC Büyükelçiliği'nin malı olduğu ve Tarım Bakanlığı'nca kullanıldığı bilgisini verdi.

Paralel yol yapılırsa Dereboyu tek şerit olabilir

Dereboyu'nun tek şerit olması ihtimalinin mevcut haliyle mümkün olmadığını da belirten Harmancı, bunun Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'nun izin verdiği paralel yolun yapımı ile mümkün olabileceğini, ancak bu proje için ciddi yatırıma ihityaç duyulduğunu sözlerine ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.