LEFKOŞA
okuma süresi: 2 dak.

LTB heyetinden İstanbul'da yararlı temaslar

LTB heyetinden İstanbul'da yararlı temaslar

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) arasındaki yapısal işbirliği gelişmeye devam ediyor. Bu kapsamda LTB'den bir heyet geçtiğimiz hafta İstanbul'a bir ziyaret gerçekleştirerek İBB yetkilileri ile görüştü.

Yayın Tarihi: 19/09/14 09:00
okuma süresi: 2 dak.
LTB heyetinden İstanbul'da yararlı temaslar
A- A A+

LTB Asbaşkanı Akın Aktunç, meclis üyelerinden Bütçe Komisyon Başkanı Özmen Birinci, Teknik İşler Kentsel Tasarım Komisyon Başkanı Onur Olguner'in yer aldığı ziyarette ayrıca LTB Müdür Muavini Mustafa Korucu, Park Bahçeler ve Aydınlatma Şube Amiri Ferdiye Sav ve Dış İlişkiler Şubesi çalışanı Seden Tunççağ'dan oluşan heyetin temasları 3 gün sürdü.

İBB'ye bağlı kurumlara ziyaret gerçekleştirildi

Katılan meclis üyelerinin imzası ile yayınlanan açıklamaya göre ziyaret LTB'ye hem farklı ve yenilikçi perspektifler, hem de yeni proje fikirleri kattığı ifade edilirken, belediyenin ihtiyacı olan konularda da katkı sağlanması yönünde adım atıldığı belirtildi.

Ziyaretler kapsamında heyet İBB'ye bağlı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanlığı, Avrupa Yakası Park ve Bahçeler Müdürlüğü, İSPARK, BELBİM A.Ş., İSTON A.Ş. ve Bilgilendirme Merkezi'ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Lale soğanı ve ağaç fidanı temin ediliyor

Temasların neticesinde 2 konuda önemli adımlar atıldığı belirtilen açıklamada, bunlardan birinin İBB'nin temin edeceği lale soğanları ve ağaç fidanları ile Lefkoşa'nın giriş akslarının renklendirilmesi olarak ifade edildi.

Diğer önemli katkı konusu olarak ise yerinde incelemeler yapılan parkmetrelerin Lefkoşa'nın yoğun ticari bölgelerinde uygulanması için bir çalışma başlatılması olarak ifade edildi.

Açıklamada ayrıca LTB'nin içinde bulunduğu maddi sıkıntılar nedeni ile meclis üyelerinin uçuş masraflarını kendi bütçelerinden karşıladığının altı çizildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.