LEFKOŞA
okuma süresi: 4 dak.

Ralli, Güney'de trafiği felç etti

Ralli, Güney'de trafiği felç etti

Rum basını, Avrupa Ralli Şampiyonası'nın (ERC) 9'uncu ve Ortadoğu Ralli Şampiyonası'nın (MERC) 5'inci ayağı olan Kıbrıs Rallisi'nin "Lefkoşa Şehir İçi Özel Etabı" nedeniyle dün Güney Lefkoşa'daki trafiğin felç olduğuna dikkati çekti.

Yayın Tarihi: 20/09/14 11:35
okuma süresi: 4 dak.
Ralli, Güney'de trafiği felç etti
A- A A+

Fileleftheros gazetesi "Bir Yandan Ralli Bir Yandan İşaretçi" başlıklı haberinde, Avrupa Ralli Şampiyonası'nın (ERC) 9'uncu ve Ortadoğu Ralli Şampiyonası'nın (MERC) 5'inci ayağı olan Kıbrıs Rallisi'nin, Lefkoşa'nın Rum kesimindeki yollarda, tıkanıklar yaşanmasına ayrıca, sürücülerin gerek bilgisizlik gerekse şehir merkezinde işi olması nedeniyle de saatlerce trafikte kalmasına sebebiyet verdiğini yazdı.

Trafik sıkışıklığının, gün boyu sürdüğünü buna bağlı olarak Lefkoşa Rum trafik ekiplerinin, memurların çıkış saati olan 14.00-16.00 saatleri arasında bazı yolları açmak zorunda kaldığını yazan gazete Kıbrıs Rallis'nin, özel planlama yapılması için polis ile uzlaşmaya varılmaksızın, ilk kez şehrin ana arterlerinden geçmesine karar verildiğini yazdı. Gazete, polisin, organizatörlerle bir toplantı gerçekleştirerek ilgili planlamaları sunduğunu ve bunlara uyulmasını istediğini de belirtti.

Gazete planlamaların uygulanmasına yönelik tepki olunca, konunun yüksek düzeye taşındığını ve Ralli'nin yapılmasının kaybedilmemesi için, söz konusu planlamaların uygulanması talimatının da verildiğini yazdı.

Gazete polisin, kapanacak yollar hakkında açıklamalar ve duyurular yapmasına karşın, binlerce sürücünün trafikte perişan olduğunu, bazı durumlarda ise sürücülerin aynı noktada dönüp durma zorunda kaldığını belirtti.

Alithia gazetesi ise haberi "Ralli Kıbrıs Trafikte Kaos Yarattı" şeklinde aktarırken, Lefkoşa'nın Rum kesimindeki yollarda dün kaosun hakim olduğunu yazdı.

Ralli Kıbrıs'ın, resmi başlangıcının öğleden sonra gerçekleştirildiğini yazan gazete, başlangıç noktasının, Rum Maliye Bakanlığı'nın önü, bitiş noktasının ise Lefkoşa Rum Kaza Mahkemesi olduğunu belirtti.

Habere göre rallinin başlangıcında, Rum Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis, Adalet ve Kamu Düzeni Bakanı İoanas Nikolau, Lefkoşa Rum Belediye Başkanı Konstantinos Yorgacis de yer aldı.

Ralli çerçevesinde araçların KKTC'ye de geçtiğini yazan gazete KKTC'de bir çok kişinin rallinin geçeceği noktalara toplandığını da yazdı.

Haravgi gazetesi "Gaza Basmakla Yeniden Birleşme" başlığını kullanırken, Ralli Kıbrıs'ın, Lafkoşa'nın kalbinde attığını, yarışa katılanların, 5.98 km'lik parkur çerçevesinde KKTC'den geçtiğini ve yarışın, 40 yılın ardından Lefkoşa'yı birleştirdiğini yazdı.

Simerini gazetesi ise haberi, "Ralli Nedeniyle Lefkoşa'da Trafik Kaosu- Sürücüleri Piste Koydular" şeklinde aktarırken Rum Çevreciler ve Ekolglar Hareketi'nin konu hakkındaki açıklamasına yer verdi.

Habere göre Rum Çevreciler yaptığı açıklamada, rallinin, "Lefkoşa şehir içi özel etabı" şeklinde Lefkoşa'nın merkezinde yapılması kararının, şehir sakinlerinin yaşam kalitesini olumsuz şekilde etkilediğini ve sorunlara neden olduğunu belirtti.

Çevreciler, bu faaliyetin KKTC'nin muhtemelen prezente edilmesine fırsat verecek bir faaliyet olduğunu, herhangi bir siyasi faydasının bulunup bulunmadığının ise şüpheli olduğunu ifade etti.

Politis gazetesi ise Ralli Kıbrıs haberini "Kargaşa Rallisi- Tüm Lefkoşa Mahsur Kaldı Sürücüler Öfkelendi" şeklinde okuyuculara duyurdu.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.