LEFKOŞA
okuma süresi: 3 dak.

Kuyumcular: "Arasta Projesi mağduruyuz"

Kuyumcular: "Arasta Projesi mağduruyuz"

Kıbrıs Postası'na konuşan kuyumcular, altın satışlarının düştüğünü belirterek, ekonomik nedenlerin buna en büyük etken olduğunu kaydederek Arasta'nın araç trafiğine kapatılmasıyla altın alımında tercih edilmeyen bir bölge haline geldiğine dikkat çekti. Arasta'ya daha çok araç park yeri yapılmasını da yetkililerden talep eden kuyumcular, düğün sezonuyla satışların biraz da hareket kazandığını kaydetti.

Yayın Tarihi: 06/10/14 14:58
okuma süresi: 3 dak.
Kuyumcular: "Arasta Projesi mağduruyuz"
A- A A+

Kıbrıs Postası - Deniz Abidin

Kıbrıs Postası'na açıklamalarda bulunan Arasta'daki kuyumcular, altın satışlarının geçmiş yıllara göre çok düşük seviyede seyrettiğini, ekonomik nedenlerden dolayı vatandaşın altın alım gücünün azaldığını belirterek, altında Arasta'nın tercih edilmediğine vurgu yaptılar. Kuyumcular, Arasta'nın araç trafiğine kapatılmasıyla altın alımında tercih edilmeyen bir bölge haline geldiğine dikkat çekerek, daha çok araç park yeri yapılmasını istediklerini söylediler.

Çanlıtürk: "On bir gündür seftah yapamadık"

Kuyumcu Ahmet Çanlıtürk, on bir gündür seftah yapamadığını söyleyerek, ekonomik krizden dolayı, düğün mevsiminde dahi satış yapamadıklarını belirtti. Lefkoşa'daki bazı yolların araç trafiğine kapatılmasının altın satışlarını düşürmekte büyük etkisi olduğunu söyleyen Çanlıtürk, Arasta'ya gelen vatandaşın park yeri bulamadığını, mevcut park yerlerinin yetersiz kaldığını ifade etti. Kuyumcu, Ahmet Çanlıtürk, Cumhuriyet altınının dahi son dönemde düşüş göstermesine rağmen alıcısının olmadığını belirtti.

Demir: "Araç trafiğine kapattılar, satışımız düştü"

Kuyumcu Uğur Demir, Arasta'da kuyumculara uğrayanların genellikle yabancı turist ve Rumlar olduğuna dikkat çekerek, yerli halkın sadece düğün alışverişlerinde Arasta'yı tercih ettiğini söyledi. Demir, Rum tarafındaki ekonomik krizin de satışlarını olumsuz etkilediğini ifade etti. Arasta'nın araç trafiğine kapatılmasıyla satışların büyük oranda düştüğünü anlatan Uğur Demir, "park alanının yetersiz oluşu da satışlarımızı düşürdü" dedi. Uğur Demir şunları söyledi: "Altyapı hazırlanmadan, yeterli otopark yapılmadan Arasta'yı araç trafiğine kapattılar. Vatandaş kuyumcuya gitmek için uzun mesafe yürümek istemiyor. Esnaf olmamıza rağmen bizler de oto parklara aylık ücret ödeyerek ve uzun mesafe yürüyerek dükkanımıza ulaşıyoruz. Oto parklar yetersiz."

Saygın: "Daha çok yabancı müşteriler rağbet gösteriyor"

Kuyumcu Ali Cenap Saygın, Arasta'nın araç trafiğine kapalı oluşunun yerli halkın Arasta'ya gelişini yüzde seksen oranında düşürdüğüne dikkat çekerek, daha çok yabancı müşterilerin rağbet gösterdiğini belirtti. Saygın, vatandaşın uzak mesafe yürümek istemediğini belirterek, ancak oto parkların artmasıyla yerli halkın Arasta'ya uğrayacağını söyledi. Kuyumcu Ali Cenap Saygın şunları söyledi: "Yıllardır bizden alışveriş yapan kendi müşterilerimiz var. Ancak artık onlar bile uğramıyor. Ekonomik nedenler de altın satışlarını düşürdü."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.