LEFKOŞA
okuma süresi: 3 dak.

TDP Lefkoşa İlçesi toplandı

TDP Lefkoşa İlçesi toplandı

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Lefkoşa İlçesi, 2015 Nisan ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bağımsız aday olacağını açıklayan Mustafa Akıncı'nın desteklenmesi yönünde, Merkez Yönetim Kuruluna (MYK) iletilmek üzere karar üretti.

Yayın Tarihi: 15/10/14 14:05
okuma süresi: 3 dak.
TDP Lefkoşa İlçesi toplandı
A- A A+

TDP Lefkoşa İlçesi Genişletilmiş İlçe toplantısı önceki akşam gerçekleştirildi. Genel Başkan Cemal Özyiğit, TDP Lefkoşa İlçe Başkanı Özmen Birinci ile üye ve sempatizanların katıldığı toplantıda, Kıbrıs Sorunu'nda gelinen son aşama ile Nisan 2015'te gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimleri gündem yapıldı.

TDP Lefkoşa İlçe Başkanı Özmen Birinci'nin özet bir sunumu ve Genel Başkan Cemal Özyiğit'in bilgilendirmesi ile başlayan toplantıda, gerek Kıbrıs Sorunu, gerekse de Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik üyelerin görüş ve düşünceleri dinlendi, stratejiler konuşuldu. Toplantıda, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bağımsız aday Mustafa Akıncı'nın halkla paylaştığı 4 maddelik vizyon benimsenerek (Çözüm odaklı siyaset, Türkiye ile sağlıklı ve kişilikli ilişki, tarafsız bir Cumhurbaşkanlığı makamı ve Toplumsal sorunlarda rehberlik edecek ve yol gösterecek bir Cumhurbaşkanlığı), TDP olarak desteklenmesi yönündeki sürecin ilk adımı atıldı ve Merkez Yönetim Kuruluna iletilmek üzere oybirliği ile karar alındı.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, bağımsız aday olan Mustafa Akıncı'nın desteklenmesi yönünde partide tam bir görüş birliği olduğunu belirterek, İlçelerde yapılacak toplantıların ardından, konuyu Parti Meclisine götürerek kararı resmileştireceklerini ifade etti.

Kıbrıs Sorunu'nda yaşanan tıkanıklık konusunda ise her iki tarafı da sorumlu tuttuklarını belirten Özyiğit, Türkiye'nin bölgeye savaş gemisi göndererek taciz edici tutumunun da, Rumların bunu bahane ederek görüşme masasını terk etmesinin de doğru olmadığını yineledi.

Gerilim ortamının kimseye faydası olmadığına dikkat çekerek, tarafları gerilimi düşürmeye davet eden Özyiğit, "Biz biran önce sorunun çözümünü arzu ediyoruz, gerek Rumlar, gerekse de Türkiye bu gerilimi tırmandırmaktan vazgeçmeli ve sağ duyu ile hareket ederek gerilimin ortadan kalkmasına ve görüşmelerin kaldığı yerden başlamasına olanak vermelidirler" ifadelerini kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.