LEFKOŞA
okuma süresi: 4 dak.

Harmancı'dan "Ankara Lefkoşa'ya "AĞABEYLİK" yapacak" açıklamasına tepki

Harmancı'dan "Ankara Lefkoşa’ya “AĞABEYLİK” yapacak" tepkisi

Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Mehmet Harmancı Ankara ziyareti çerçevesinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i ziyaret etti.

Yayın Tarihi: 25/10/14 22:00
okuma süresi: 4 dak.
Harmancı'dan "Ankara Lefkoşa’ya “AĞABEYLİK” yapacak" tepkisi
A- A A+
Kıbrıs Postası Özel

Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Mehmet Harmancı Ankara ziyareti çerçevesinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i ziyaret etti.

Ziyaret, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı resmi Twitter hesabından "ANKARA LEFKOŞA'YA "AĞABEYLİK" YAPACAK…" başlığı ile duyuruldu.

Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Mehmet Harmancı yapılan bu açıklamaya kişisel Facebook hesabında şu sözlerle tepki koydu:

"Herkese iyi akşamlar, dün bilgi işlem firmamızla (merkezi Ankara) yeni hizmete alacağımız bazı önemli uygulamaları görüşmek için günü birlik bir Ankara ziyareti gerçekleştirdim. Kardeş şehir olmamız nedeni ile oradayken Ankara Büyükşehir Belediye başkanı ile de görüşme fırsatımız oldu. Görüşmede uluslararası üyeliklere kendilerinin nasıl katkı sağladığı bizlere aktarıldı bizlerde teşekkür ettik. Daha sonra onların basın bülteni aracılığı ile yayınlanan basın bildirisinde benim ağzımdan yer alan cümleler benim değil kendilerinin dış ilişkiler biriminin bizlere aktardıkları idi, aktardıklarımın dışında bir söylem gerçekleşmemiştir. Ayrıca Lefkoşa Türk Belediyesi "ağabeylik" ilişkisini değil, Uluslararası dayanışmayı hedeflemektedir.Teknik heyet ziyaretleri de ayrıca kısa süren görüşmede yer almıştır."


Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin web sitesinden duyurulan haber bülteninin tam metni:

ANKARA LEFKOŞA'YA "AĞABEYLİK" YAPACAK

  • LEFKOŞA BELEDİYE BAŞKANI Mehmet Harmancı, ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MELİH GÖKÇEK'İ MAKAMINDA ZİYARET ETTİ
  • "KARDEŞ ÜLKE" KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ'NİN BAŞKENTİ LEFKOŞA'NIN BELEDİYE BAŞKANI HARMANCI: "ULUSLARARASI PEK ÇOK TEŞKİLATA ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN SAYESİNDE TAM ÜYE OLDUK. BU DA LEFKOŞA'NIN ÖNÜNÜ AÇTI"
  • BAŞKAN GÖKÇEK: "LEFKOŞA'YA HER ZAMAN, HER KONUDA DESTEK OLDUK VE OLMAYA DA DEVAM EDECEĞİZ"

Kardeş ülke" Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Başkenti Lefkoşa'nın Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i makamında ziyaret ederek, "Uluslar arası pek çok teşkilata Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin sayesinde tam üye olduk. Bu da Lefkoşa'nın önünü açtı" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Makamı'nda gerçekleşen ziyarette Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin, uluslararası arenada diplomatik anlamda tanınmamasından dolayı pek çok sıkıntılar yaşadıklarına dikkat çekti.

-LEFKOŞA BELEDİYE BAŞKANI :"ANKARA LEFKOŞA'NIN ÖNÜNÜ AÇTI"

Bu çerçevede yaşadıkları uluslararası sıkıntıları aşmada en büyük desteği Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden aldıklarını kaydeden Harmancı, "İslam Başkentleri Teşkilatı ve Dünya Tasarım Şehirleri Birliği başta olmak üzere uluslararası pek çok teşkilata Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin sayesinde tam üye olduk, bu da Lefkoşa'nın önünü açtı" diye konuştu.

Lefkoşa Belediye Başkanı Ankara'daki değişimi de "Muazzam" diye niteleyerek, Lefkoşa'nın problemlerinde bir teknik heyet göndererek Ankara'nın tecrübelerinden yararlanmak istediklerini ifade etti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise bu talebe, "Ne zaman isterseniz teknik heyetlerinizi Ankara'da ağırlamaya hazırım… Lefkoşa'ya her zaman, her konuda destek olduk ve olmaya da devam edeceğiz" diyerek karşılık verdi.

Ziyaretin ardından Başkan Gökçek Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı'ya BELMEK kurslarında yapılan bir ebru tablo hediye etti.

Başkan Harmancı da Başkan Gökçek'e Kıbrıs'ın geleneksel el sanatlarından ahşap üzerine yapılmış Girne Kapısı ve barış güvercini temalı bir tablo sundu.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ WEB SİTESİNDE YAYINLANAN HABERE ULAŞMAK İÇİN >>>

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.