LEFKOŞA
okuma süresi: 2 dak.

Harmanc: "Bandabuliya'yı es geçemeyiz"

Harmanc: "Bandabuliya’yı es geçemeyiz"

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Belediye Pazarı'nı ziyaret ederek, esnafın düşüncelerini aldı.

Yayın Tarihi: 09/11/14 10:40
okuma süresi: 2 dak.
Harmanc: "Bandabuliya’yı es geçemeyiz"
A- A A+

LTB'den verilen bilgiye göre, Kurulduğu 1932 yılından itibaren Kıbrıs Türk halkının değişmez duraklarından olan ve son yaptırılan restorasyon ile birlikte turistik bir yapıya dönüşen Belediye Pazarı (Bandabuliya) konusunda Lefkoşa Türk Belediyesi'nin çalışmaları sürüyor.

Yayalaştırılan Surlariçi'ndeki Arasta bölgesinin paralelinde bulunan Bandabuliya'nın son durumunu yerinde görmek için bölgeye giden LTB Başkanı Mehmet Harmancı, tüm esnaf ile birebir görüşme yaparak özellikle turizm noktasındaki düşüncelerini aldı.

"Şehrimizin simge noktalarından biri"

Bandabuliya'nın Lefkoşa'nın simge noktalarından birisi olduğunun altını çizen Mehmet Harmancı, bu anlamda turistik rotasyonlar içinde bu tarihi çarşının da yer aldığını, yeni turizm açılımları ile birlikte buranın da canlılığını arttırmak gibi düşünceleri olduğunu belirtti.

Değerlere sahip çıkılması noktasında Bandabuliya'nın altı çizilecek bir yer olduğunu ifade eden Harmancı, burayı es geçemeyeceklerini, LTB'nin bu çarşının geleceği noktasında sorumluluğu bulunduğunun altını çizdi.

Kültürel ve sanatsal etkinlikler yapılacak

Yaptığı görüşmeler ışığında düşünceleri ile ciddi paralellikler tespit ettiğini aktaran Harmancı, turist kafilelerinin artması ile birlikte çeşitli kültürel ve sanatsal etkinliklerle turistlere sunulacağını vurguladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.