LEFKOŞA
okuma süresi: 5 dak.

"Termikel" yakında Lefkoşa'da

"Termikel" yakında Lefkoşa'da

MÜSİAD Kıbrıs Başkanı, İşadamı Okyay Sadıkoğlu, Türkiye'nin ünlü ve büyük firması Termikel'in bayiliğini alarak, 21 Kasım'da ilk mağazasını Lefkoşa'da açıyor.

Yayın Tarihi: 09/11/14 12:45
okuma süresi: 5 dak.
"Termikel" yakında Lefkoşa'da
A- A A+

Deniz ABİDİN - Kıbrıs Postası

Termikel Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kaya, 21 Kasım'da TermikelStore Lefkoşa'nın açılışını yapacak olmasından duyduğu mutluluğu belirterek, "kaliteli ürünlerimizi rekabetçi fiyatlarla Kuzey Kıbrıs'la tanıştıracağız" dedi.

MÜSİAD Kıbrıs Başkanı, İşadamı Okyay Sadıkoğlu, Türkiye'nin ünlü ve büyük firması Termikel'in bayiliğini alarak, 21 Kasım'da ankastre ürünlerin satışının yapılacağı ilk mağazasını Lefkoşa'da Gönyeli Bulvarı'nda açıyor. Termikel, dünyanın 110 ülkesine ve 55 firma için üretim yapan 65 bin metre kare alanda kurulu 3 bin çalışanıyla Avrupa'nın yüzde 30'unu besleyen bir firma özelliğine sahip. Termikel firmasını ve ürettiği ankastre ürünleri Kuzey Kıbrıs'a tanıtmak amacıyla geçtiğimiz gün Ankara'ya günü birlik ziyaret gerçekleştiren Okyay Sadıkoğlu ve basın mensupları, Termikel firmasına ait fabrikalar yanında Kanal A'yı ziyaret etti, Ankara Sanayi Odası 1. Organize Sanayi Bölgesi hakkında bilgiler aldı.

Kaya: "Hedef 2023'te 1 milyon dolar ihracat"

Termikel Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kaya yaptığı açıklamada, 1950 yılında Kayseri'de kurulan bir aile şirketi olarak bugünlere geldiklerini, babası Haci Mehmet Kaya'nın Türkiye'de ilk olan Termo düdüklü tencereyi üreten kişi olduğunu söyledi. Kaya, daha sonra babasının bıraktığı yerden şu an fabrikanın yönetimi kendisi ve kardeşi Mustafa Kaya ile birlikte yürüttüklerini söyledi. Kaya, Termikel firması kapsamında bugün elektrikli ev aletleri, elektrik ve su sayaçları, tablet bilgisayar, akıllı tahta, ankastre mutfak ürünleri gibi tıp sektöründe de MR cihazı olmak üzere birçok ürün üreterek hizmet verdiklerini anlattı. Hedeflerinin 2023 yılında 1 milyon dolar ihracat olduğunu dile getiren Ahmet Kaya, ekonomilerinin ilk 10 ülkenin arasında olduğunu ve hedeflerine uygun olarak çalıştıklarını söyledi.

"Kıbrıs insanı akıllı ve yatırımcı"

Kıbrıs insanının akıllı, pratik ve yatırımcı olduğunu bildiğini anlatan Kaya, Kuzey Kıbrıs'ta birçok işadamı olduğunu, sanayinin önünün açılması için herşeyi yapmaya hazır olduklarını belirtti.

"Kaliteli ürünlerimizi Kuzey Kıbrıs'la tanıştıracağız"

Termikel Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kaya, 21 Kasım'da TermikelStore Lefkoşa'nın açılışını yapacaklarını, Okyay Sadıkoğlu ile çalışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "kaliteli ürünlerimizi rekabetçi fiyatlarla Kuzey Kıbrıs'la da tanıştıracağız" dedi.

Sadıkoğlu: "Bayilik ve alt bayilikler açacağız"

İşadamı Okyay Sadıkoğlu, yurtdışına ihracat yapan dev beş yüz firmanın arasında olan Termikel markasıyla çalışacak olmasından duyduğu mutluluğu ifade ederek, mağazanın 21 Kasım'da Lefkoşa'da Gönyeli Bulvarı'nda hizmet vermeye başlayacağını belirtti. Sadıkoğlu, ilk hedefin Lefkoşa olduğunu, ilk altı ay içinde Girne ve Mağusa'ya da bir şube açmak istediklerini belirterek, "bayilik ve alt bayiliklerle Termikel ürünleri KKTC halkıyla çok yakında buluşacak" dedi.

Kaya: "Sanayi olmadan kalkınma olmaz"

İşadamı Okyay Sadıkoğlu ve beraberindeki gazeteciler Ankara Sanayi Odası 1. Organize Sanayi Bölgesi'yle ilgili bilgiler dealdı. Termikel Grup Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda Ankara Sanayi Odası 1. Organize Sanayi Bölgesi yönetim kurulu başkanı olan Ahmet Kaya, sanayi bölgesinin 30 bin kişiye istihdam sağladığını belirterek, sanayi olmadan bir ülkenin kalkınmasının mümkün olamayacağının altını çizdi.

"Bölgemizde 340 fabrika çalışıyor"

Ahmet Kaya, Ankara Sanayi Odası 1. Organize Sanayi Bölgesi'nin özelde olduğunu dört yılda bir yapılan başkan seçimiyle yönetildiğini belirtti. Kaya, 150 fabrika ile başlandığını şu anda 340 fabrikayla çalıştıklarını söyleyerek, belediyenin yapması gereken herşeyi kendilerinin yaptığını dile getirdi. Kaya, çevreyi kirletmemek adına bölgeyi yeşille donattıklarını söyleyerek, bölgede 6000 adet meyve ağacının karbon salımını sıfırlamak için ekildiğini belirtti.

Sadıkoğlu: "Ankara örnek alınsın"

İşadamı Okyay Sadıkoğlu, dünyaya açık tek pencerenin Türkiye olduğunu belirterek, tek rakibin ise Rum Kesimi olduğunu söyledi. KKTC'de insan sağlığını tehdit eden ve tamirci dükkânından öteye gitmeyen Sanayi Bölgeleri olduğunu söyleyerek, üretim yapabilen bir konuma gelmesi için Ankara'nın örnek alınarak sivil toplum örgütlerinin de katkısıyla bunu başarmanın mümkün olduğunu anlattı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.