LEFKOŞA
okuma süresi: 5 dak.

Aktunç: "Proje üretiyoruz, çalışıyoruz!"

Aktunç: "Proje üretiyoruz, çalışıyoruz!"

LTB Meclisi Asbaşkanı Akın Aktunç, LTB'nin yaptığı çalışmalarla ilgili basın açıklaması yaptı. İşte açıklamanın tam metni:

Yayın Tarihi: 12/11/14 13:38
okuma süresi: 5 dak.
Aktunç: "Proje üretiyoruz, çalışıyoruz!"
A- A A+

LTB'de eski günler geride kaldı. Göreve geldiğimiz günlerde birbirine kuşkulu gözle bakan, mutsuz bir camia varken ,bugün elbirliği ile birbirine yardımcı olmak için yarışan bir camia görüyoruz. Meclis üyeleri, siyasi kimliği bir tarafa bırakarak, insanlarla barışık, Lefkoşalıya layık olmak için çalışıyor. Meclis üyeleri bir taraftan Belediyenin ekonomik sıkıntılı durumunu düzeltmek için çalışırken, diğer taraftan ise projeler üreterek, kültürel ve sportif etkinlikler ile Lefkoşalının güvenine layık olmaya çalışıyor.

Hem arkadaşlarım ve hem de başkanımız, birlikte ben değil biz ilkesi ile çalışıyor. Reklam için değil hizmet için buradayız. Geçmişte yaşananlardan ders çıkararak, geleceğin Başkentini yaratmak için teknik, spor, ve kültür komiteleri aralıksız çalışıyor. Yeni meclis üyeleri parmak kaldıran değil proje üreten bir konumdadır.

"Önce insan" diyerek, Meclis üyelerinin hizmetlerini ve gerçekleri kısa sürede kamuoyuna anlatmanın görevim olduğuna inanıyorum. Meclis üyesi öncelikle insana değer vermeli, insanı sevmeli, insana saygı duymalı ve insanın güvenliğini ön planda tutmalıdır. Bu prensipleri benimsemeyenlerin yeniden seçilme şansı yoktur.

İŞTE GERÇEKLER :

Sorunlar Çözülüyor

Mezbaha Projesi ve Tiyatro Binası projesinin sorunları giderilerek projelerin halka kazandırılması için çalışıyoruz. Eksikler gideriliyor, örneğin Asmaaltı yayalaştırma projesi hayata geçirildi, trafik düzenlemeleri yapılmaya başlandı. Ayrıca, Arabahmet şirketi yeniden yapılandırılarak, turizme kazandırılacak bir bölge haline getiriliyor.

Bisiklet Yolu Proşesi Hazır

Öncelikle Lefkoşa'nın yollarındaki bozukluklar tamir edilip yenilenmesi için çalışmalar yapıyoruz. Ardından, bisiklet yolunun ilk etabının hizmete girmesi için çalışıyoruz.

Lefkoşa'nın Temizliği Önceliğimiz

Herkesin arzu ettiği temiz bir Lefkoşa bizim de önceliğimizdir. Bu nedenle eldeki fazla araçları satarak temizlik ile ilgili çöp kamyonları, aletlerin tamiri ve yenilenmesi ile öncelikli görevimiz olan şöförlerin güvenliğini de sağlamış olacağız.

Kardeş Şehirlere Gezmeye Gitmiyoruz

Lefkoşa'ya artı katkı sağlamak amacı ile, Lefkoşa Türk Belediyesi'nin kardeş şehirlerini ziyaret ediyoruz. Bunun ilk örneği İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bizlere hediye ettiği 10.000 adet lale ve 150 ağaç fidanıdır. Laleler ve fidanlar ile parklarımızın yakın zamanda yenilenmesi ve Avrupa standartlarında olması için çalışmaktayız. Yeni malzemeler şehrimize yakında gelecektir. Ziyaretlerimiz turistik amaçlı değildir. Meclis Üyeleri'nin yurt dışı ziyaret masrafları kendileri tarafından karşılanmaktadır.

Atakom Çemberi İlk Örnek

Lefkoşa'ya gelen turistin gördüğü ilk çember olan ATAKOM çemberinin çehresini değiştiriyoruz. Toprak görüntü, laleler ve çimler le yemyeşil ve rengarenk olacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hediye ettiği 10.000 adet lale, buranın şeklini değiştirecek. Örnek bir çember olacak olan burayı, bir ay sonra tanıyamaycaksınız.

Toplu Taşımacılık Başlayacak

Ekonomik kriz içerisinde bulunan ülkemizde en önemli eksiklik olan toplu taşımacılık ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Yakın bir zaman sonra ekonomiye katkısı çok olacağına inandığımız toplu taşımacılık başlayacak.

Arabahmet Şirketi bölgeyi turizm bölgesi yapacak. Bölge için aralıksız çalışıyoruz.

h) Kültür ve Sportif Başkent Yakında

Lefkoşa'da yaşayanlara kültür ve spor hizmetleri sunmaya başladık. Lefkoşa Belediye Tiyatrosu ülkemizin en başarılı tiyatrosudur. Tiyatro festivali yanısıra kültürel etkinliklermiz artarak devam edecektir. Spor klübümüz ise Lefkoşa Maratonu ile ses getirdi. Masa tenisi, bisiklet, satranç, güreş gibi bireysel sporlar ile mink yıldız ve gençleri geleceğin sporcusu yapmak için çalışıyoruz. 2015 yılında başlayacak olan ve bugüne kadar ülkemizde görülmeyen, yapılmayan ve19 Mayıs 2015'de sona erecek olan SPOR FESTİVALİ gerçekleşecektir. Spor festivali ile değişik branşlardaki sporcuları ve Lefkoşalıyı bir araya getireceğiz.

ı) Lefkoşa Gerçek Bir Başkent Olacak.

Kararlıyız. Lefkoşa tertemiz ve rengarenk bir çehresi olan kültür ve spor etkinlikleri ile adından söz ettirecek gerçek bir başkent olacaktır.

BEN DEĞİL BİZ. ÖNCE İNSAN. ÇARE VARDIR.

LTB Başkanı, meclis üyeleri ve yönetimi ile ortak görüşümüzdür."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.