LEFKOŞA
okuma süresi: 2 dak.

LTB'den "Karanlıkta Şiddet Kalmasın" etkinliği

LTB’den “Karanlıkta Şiddet Kalmasın” etkinliği

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü" kapsamında dün akşam "Karanlıkta Şiddet Kalmasın" adlı bir etkinlik düzenledi.

Yayın Tarihi: 26/11/14 12:48
okuma süresi: 2 dak.
LTB’den “Karanlıkta Şiddet Kalmasın” etkinliği
A- A A+

"Mumunu meşaleni al sende gel" sloganı ile Lefkoşa Çağlayan Parkı'nda gerçekleştirilen etkinliğe LTB Başkanı Mehmet Harmancı, LTB Meclis Üyesi aynı zamanda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Koordinatörü Mine Atlı'nın yanı sıra belediye personeli ve halk da katıldı.

Harmancı da "Şiddete Dur" işareti yaptı

LTB Başkanı Mehmet Harmancı dün ayrıca Baraka Kültür Merkezi, CTP-BG Kadın Örgütü, Feminist Atölye, KAYAD, KTAMS, KTOEÖS, KTÖS, Kuir Kıbrıs Derneği, Mezopotamya Gençlik Kültür ve Sanat Derneği, Özgür Kadın İnisiyatifi, Kıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, TDP Kadın Örgütü ve YKP-fem olmak üzere toplam 13 örgütün üyelerinin katıldığı eyleme de destek belirtti. Harmancı da eylemcilerle birlikte Osman Paşa Caddesi'nde bulunan boş alandaki duvara eliyle 'Şiddete Dur' işareti yaparak kadınların mücadelesine destek verdi.

Atlı: "İlk once kapalı kapılar ardında gizli tutulan şiddetin ortaya çıkması gerekir"

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Koordinatörü Mine Atlı, kadına yönelik şiddetin genelde evlerde, özel alanlarda kapalı kapılar ardında gizli tutulduğunu ve devletin de bu konuda görülmeyen bir sorun için politika üretmediğini söyledi. "Sivil Toplum Örgütlerinin ve yerel yönetimlerin en büyük görevlerinden bir tanesi kadına yönelik şiddet konusundaki farkındalığı arttırmaktır" diyen Atlı, bu bağlamda LTB Başkanı Mehmet Harmancı'ya teşekkür etti. Dünyanın birçok yerinde kadınların sosyal yaşamda gideceği yer ve saatlerin belli olduğuna bununla birlikte kadının hareket alanının toplum tarafından belirlendiğinin altını çizen Atlı, bu algıyı yıkmak için etkinliğin gece, Lefkoşa Çağlayan Parkı'nda gerçekleştirildiğini söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.