LEFKOŞA
okuma süresi: 3 dak.

LTB'nin müdahalesi sürüyor

LTB'nin müdahalesi sürüyor

<p>Ülkeyi etkisi altına alan yağışlar sonrasında derelerin seviyesinin yükselerek taşması ile birlikte bazı bölgelerde yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi adına Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) üzerine düşen sorumluluğu yerine getiriyor.</p> <p> </p>

Yayın Tarihi: 10/12/14 15:39
okuma süresi: 3 dak.
LTB'nin müdahalesi sürüyor
A- A A+

Bu kapsamda gün boyunca LTB'nin birçok şubesi sıkıntıların giderilmesi için seferber olurken, çalışmalar aynı yoğunluk içerisinde devam ettiriliyor.

Ortaköy, Göçmenköy, Marmara ve Taşkınköy'de çalışma yapıldı

Kurulan kriz masasının organize ettiği ve başta temizlik, çevre sağlığı, altyapı, su, kanalizasyon, park bahçeler şubelerinin oluşturduğu ekipler, Ortaköy, Göçmenköy, Marmara ve Taşkınköy'de koordineli şekilde çalışma yürütüyor.

Derenin taşması sonrasında Levent Koleji, Armacon ve Güyap evleri başta olmak üzere çeşitli yerleşim alanlarını ciddi şekilde etkileyen suyun tahliyesi tamamlanırken, sonrasında oluşan çamur, temizlik ekiplerinin yürüttüğü çalışmalarla kaldırılıyor. İlaçlama ekipleri de temizlik çalışması tamamlanan evlerde ilaçlama yapıyor.

Harmancı mağduriyet yaşanan bölgelere gitti

Dere taşması sonrası sıkıntı yaşanan bölgelere geçtiğimiz akşam bizzat giderek ekipleri koordine eden LTB Başkanı Mehmet Harmancı, bugün de hem LTB ekiplerinin çalışmalarını takip etti, hem de mağduriyet yaşayanlara ziyarette bulundu.

Bölgedeki sakinlerin yoğun şikayetlerini dinleyen Harmancı, LTB olarak üzerlerine düşenin yapılacağını söyledi.

"Yaşanan mağduriyetin mazareti olamaz"

Lefkoşa'da yılların plansızlığı ve altyapı sorunları nedeni ile insanların büyük mağduriyet yaşadığını, kendilerinin de bunun bilinci ile hareket ettiklerini belirten Harmancı, "Doğa, ona tecavüz edenleri affetmiyor" diye konuştu. Yaşanan mağduriyetin mazareti olmadığını da ifade ederek, bu mağduriyetin giderilmesi için elbirliği ile çalışılması gerektiğine vurgu yaptı.

"3 koldan birleşen derenin seviyesi yükseliyor"

Harmancı, derenin taşması sorununun LTB'nin halledebileceği bir noktada durmadığını, çünkü 3 koldan birleşen Kanlıdere'nin seviyesinin yükselerek taşmalar yaşandığını aktardı. Harmancı, derenin yatağının yıllar önce değiştirilmesinin ceremesini bölgedeki insanların ödediğine vurgu yaparak, radikal tedbirlere ihtiyaç duyulduğunu aktardı.

Cuma ve Cumartesi için ciddi uyarı

Yaşanan sıkıntıların çözümü için çabalarını yürüten Lefkoşa Türk Belediyesi, Cuma ve Cumartesi günleri yoğun yağış olabileceğini ifade ederek, vatandaşları tedbirli davranılması konusunda uyardı. Uyarıda LTB'nin, konuyla ilgili bakanlıklar, Lefkoşa Kaymakamlığı, Sivil Savunma, Polis Genel Müdürlüğü, itfaiye, diğer belediyeler ve kurumlarla iletişim halinde olacağı ve olabilecek taşkınlarla ilgili organize olunması için işbirliği yürüteceği ifade edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.