LEFKOŞA
okuma süresi: 3 dak.

Kendini polis olarak tanıttı!

Kendini polis olarak tanıttı!

Lefkoşa'da 7 Ocak'ta kendini polis olarak tanıtarak bir iş yerinden sahtekarlıkla para temin ettiği iddia edilen zanlı Ergül Konyalı, önceki gün polis tarafından gözaltına alınmasının ardından dün yargı huzuruna çıkarılarak tutuklandı.

Yayın Tarihi: 11/01/15 08:00
okuma süresi: 3 dak.
Kendini polis olarak tanıttı!
A- A A+

Abbas ELMAS

Lefkoşa Otobüs Terminali bölgesinde faaliyet gösteren ve işletmeciliğini Ayşe Beyaz Bayram'ın yaptığı Zarif Shoes isimli iş yerine 7 Ocak tarihinde giderek kendini polis olarak tanıtıp sahtekarlıkla 50 TL temin ettiği iddia edilen zanlı Ergül Konyalı, dün yargı huzuruna çıkarılarak tutuklandı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube'de görevli polis memuru Tukay Alper, zanlı Ergül Konyalı'nın 7 Ocak tarihinde Lefkoşa'da meydana gelen "polis kimliğine bürünme" ve "Sahtekarlıkla para temini" suçlarından methaldar olduğunu söyledi.

Zanlının Lefkoşa Otobüs Terminali bölgesinde faaliyet gösteren Zarif Shoes isimli iş yerine giderek işletmeciliğini yapan Ayşe Beyaz Bayram'a kendini polis olarak tanıtmasının ardından sahtekarlıkla 50 TL para temin ettiğini ifade eden Polis Memuru Alper, zanlının aranan şahıs olduğunu ve önceki gün tesit edilerek gözaltına alındığını kaydetti.

Tukay Alper, KKTC genelinde zanlının eşkaline uyan benzer suçlarla ilgili bir çok şikayet olduğuna dikkat çekerek, zanlı Ergül Konyalı'nın söz konusu olaylarla bağlantısının araştırılacağını açıkladı. Zanlı hakkında yürütülen soruşturma kapsamında birçok kişiden ifade alınması gerektiğini de belirten Alper, zanlı hakkında yürütülen polis soruşturmasının selameti açısından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkemede söz hakkı alan zanlı Ergül Konyalı, "Ben aldığım parayı bir sonraki gün götürüp iş yeri sahibine teslim etti. İş yeri sahibi bana benimle ilgili bir şikayetlerinin olmadığını söyledi" şeklinde savunmasını yaptı.

Huzurundaki şahadeti ve zanlının söylediklerini değerlendiren Lefkoşa Kaza Mahkemesi ise, zanlının işlenen suçla bağlantılı olabileceğine bulgu yaparak, yürütülen polis soruşturmasının selameti açısından zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını emretti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.