LEFKOŞA
okuma süresi: 3 dak.

Lefkoşa'nın altyapı projesi için veri toplanıyor

Lefkoşa'nın altyapı projesi için veri toplanıyor

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Seran Aysal, Lefkoşa'nın altyapı sorununa karşın çalışmaların sürdüğünü, ilgili dairelerin hangi verileri hazırlayacağına yönelik çalışmaların tamamlandığını belirtti. Aysal, bir ay içerisinde çözüm üretmeye başlanması için projenin tamamlanacağını söyledi.

Yayın Tarihi: 17/01/15 10:04
okuma süresi: 3 dak.
Lefkoşa'nın altyapı projesi için veri toplanıyor
A- A A+

Mimar Mühendis Odaları Birliği Başkanı Ahmet Hüdaoğlu ise, altyapının düzenlenmesi için hazırlanacak olan projenin veri toplama aşamasında olduğunu söyleyerek, "Aksaklık yok, uzun soluklu bir çalışma" dedi.

Deniz ABİDİN

Kıbrıs Postası'na Lefkoşa'nın altyapı sorununa yönelik çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Seran Aysal, birkaç ay önce yapılan toplantı sonrasında birinci projenin Başbakanlığa sunulduğunu söyledi. Aysal, ilk projenin ardından olgunlaştırılarak ikinci projenin de sunulduğunu anlatarak, ilgili dairelerin hangi verileri hazırlayacağına yönelik çalışmaların tamamlandığını belirtti. İlgili dairelerden gelecek veriler doğrultusunda projenin tam anlamıyla hazırlanmış duruma geleceğini ifade eden Aysal, ilerleyen zamanlarda üst düzeyde bilgilendirme toplantısı yapmayı planladıklarını söyledi. Aysal, tamamlanan projenin çözüm üretmeye başlaması durumunda katkı koymak isteyenlerin görüşünün alınacağını kaydetti. Aysal, yeterli veri toplanamaması durumunda ise başka yollara başvurulacağını söyleyerek, uzun sürecek bir sürece de girilebileceğini belirtti.

Hüdaoğlu: "Aksaklık yok, uzun soluklu bir çalışma"

Kıbrıs Türk Mimar Mühendis Odaları Birliği (KTMMOB) Başkanı Ahmet Hüdaoğlu, altyapının düzenlenmesi için hazırlanacak olan projenin veri toplama aşamasında olduğunu anlatarak, projenin, Gönyeli, Haspolat ve Alayköy gibi Lefkoşa ve civarını içine alacak şekilde hazırlanacağını belirtti. Projenin bütünlüklü olarak çalışılması gerektiğini ifade eden Hüdaoğlu, bunun uzun soluklu bir çalışma olduğunu söyledi. Hüdaoğlu, çalışmanın soruna temelinden çözüm bulmaya yönelik olduğunu dile getirerek, aksaklık olmadığını anlattı. Hüdaoğlu, bu konuda KTMMOB'nin sadece teknik yönüyle ilgilendiğini kaydederek, iradeyi koyacak olanın siyasi otorite olduğunu belirtti. Hüdaoğlu, "herkes görevini yapmalıdır" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.