LEFKOŞA
okuma süresi: 5 dak.

LTB Su İşleri Şubesi'nin 2015 takvimi oldukça yoğun

LTB Su İşleri Şubesi'nin 2015 takvimi oldukça yoğun

Lefkoşa Türk Belediyesi Su İşleri Şubesi, Başkent sakinlerinin temiz ve sağlıklı su kullanmaları için büyük bir titizlikle çalışmalarını sürdürüyor.

Yayın Tarihi: 18/01/15 10:20
okuma süresi: 5 dak.
LTB Su İşleri Şubesi'nin 2015 takvimi oldukça yoğun
A- A A+

Gerçekleştirilecek birçok hedef var

LTB'den verilen bilgiye göre, Lefkoşa Türk Belediyesi Su İşleri Şubesi, Başkent sakinlerinin temiz ve sağlıklı su kullanmaları için büyük bir titizlikle çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Su İşleri Şubesi Amiri Fikri Özgüvenli geride biraktığımız yılda yapılan çalışmalar, 2015 yılında yapılacak yatırımlar ve şube çalışmaları hakında kamuoyunu bilgilendirici önemli bilgiler verdi.

2014 yılında 4 önemli proje tamamlandı

Fikri Özgüvenli, 2014 yılında dört projenin tamamlandığını söyleyerek bu projelerin; Altınbaş Petrol Kavşağı Ana İsale Hattı Kısmi Yenileme Projesi, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'ne 2. Su Hattı Döşenmesi Projesi, Hamitköy Mevcut Su Deposu (3500 m3) ve Bağlantı Menholleri Tadilatı ve Düzenlenmesi Projesi ile Yenişehir Bölgesi (Kısmi) Belediye Evleri İçme Suyu Şebeke Yenilemesi Projesi olduğunu belirtti. Alt yapı çalışmalarının yanısıra başkentlilerin temiz ve sağlıklı su kullanımları için Lefkoşa'nın farklı noktalarından düzenli olarak numune alındığını vurgulayan Özgüvenli, bu numunelerinin Devlet Laboratuvarı'nda kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerinin de yapıldığının altını çizdi.

Başkentte bin tanesi ön ödemeli toplam 28 bin su sayaçı var

Lefkoşa'nın nüfusun yaklaşık 61 bin 300 olduğunu söyleyen Özgüvenli, sayaç sayısının ise 1000'i ön ödemeli olmak üzere toplam 28 bini bulduğunu kaydetti. Özgüvenli, Lefkoşa'nın sürekli artan bir nüfus yapısı olduğunu, üniversiteleri, hafif sanayisi, askeri kışlaları, merkezi cezaevi ve daha birçok kompleksleri ile kentin bugün yaklaşık olarak günde 100 bin kişiye hizmet verdiğininin de altını çizdi.

Cumhuriyet Parkı'nda yaklaşık 1 km'lik Ana İsale Hattı değişim yapılacak

Fikri Özgüvenli, 2015 yılında Cumhuriyet Parkı içerisinde bulunan yaklaşık bir kilometre uzunluğundaki kayıpları çok olan su isale hattının yenilenerek güzergahının değiştirieceğini açıkladı. Özgüvenli, TC Yardım Heyeti'nin finansmanı ile gerçekleştirilecek bu proje ile Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın kabrinin olduğu yerden geçen su hattının da yapılacak anıt mezardan uzaklaştırılacağını kaydetti.

Bölgelere su dağıtımı kolay ve düzenli olacak

Özgüvenli açıklamasında "Dr. Fazıl Küçük Bulvarı boyunca, TC-DSİ tarafından devam eden, yaklaşık 3,6 km uzunluğundaki ana isale hattı yenileme çalışmaları yakın bir tarihte tamamlanacak ve işletmeye alınacaktır. Böylece kayıplar önlenmiş olacak ve tamiratlar nedeniyle çevreye verilen zarar ortadan kalkacaktır. Böylelikle bölgelere su dağıtımının daha kolay ve düzenli olarak yapılması sağlanabilecektir." dedi.

Yapılması planlanan birçok yenilik söz konusu

Surlariçi'nde 2015 yıl içerisinde yayalaştırma kapsamına alınan kısımlarda çalışma yapacaklarını belirten Özgüvenli, bu kapsamda su hatlarının yenileneceğini kaydetti. Ecvet Yusuf Caddesi'nin düzenlenmesi kapsamında, bölgede bulunan su hattının yol kenarına alınacağını da açıklayan Özgüvenli, diğer hedeflerini ise şöyle sıraladı;

*Yenilenmemiş, sağlıksız, kayıpları çok olan ve ekonomik ömrünü tamamlamış ana isale hatlarının ve su şebeke borularının yenilenmesi

*Otomasyona geçmek, böylelikle dağıtılmak için bize verilen suyun anlık takibini yapmak. Bu sayede sistemden tüm şebekeyi gözlemleyerek,
şebekeye gerekli müdahalenin anında yapılması.

*Tüm sistemin bakım ve idamesinin yapılmasına devam edilecektir.

*Türkiye'den su gelene kadar, suyun kalitesini bozan kaynaklar yerine yeni kaynakların devreye girmesi için Jeoloji Maden Dairesi ve Su İşleri Dairesi
nezninde Bakanlığın harekete geçirilmesi ve böylelikle 7 gün 24 saat kesintisiz ve kaliteli su vermek.

*Hizmet kalitesini artırarak, vatandaşın diğer vergileri de düzenli bir şekilde ödenmesinin sağlanması.

*Yerinde faturalandırma uygulamasına geçmek

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.