LEFKOŞA
okuma süresi: 4 dak.

"Nükleere Hayır Platformu" dün Lefkoşa'da yürüyüş düzenledi

"Nükleere Hayır Platformu" dün Lefkoşa'da yürüyüş düzenledi

Türkiye'nin Akkuyu bölgesinde yapılması kararı alınan Nükleer Enerji Santrali'ne karşı ülkede oluşturulan "Nükleere Hayır Platformu" dün Lefkoşa'da yürüyüş düzenledi.

Yayın Tarihi: 18/01/15 11:45
okuma süresi: 4 dak.
"Nükleere Hayır Platformu" dün Lefkoşa'da yürüyüş düzenledi
A- A A+

Haber: Hasan YIKICI-TAK

Fotoğraf: Hasan YIKICI

Mersin Akkuyu'da kurulması planlanan Nükleer Santrali'ne karşı çıkan Nükleere Hayır Platformu, Lefkoşa Dereboyu'ndan TC Elçiliği'ne protesto yürüyüşü düzenleyerek, topladıkları 4 bin imzayı elçilik yetkilisine teslim etti.

Eylemciler, "İnşallah Patlamaz", "Akkuyu'da Nükleer En Çok Bizi Etkiler", "Mersin Kıbrıs El Ele, Nükleersiz Günlere" pankartları taşıyarak yapılması planlanan Nükleer Santrale karşı çıktılar.

Türkiye'nin Akkuyu bölgesinde yapılması kararı alınan Nükleer Enerji Santrali'ne karşı ülkede oluşturulan "Nükleere Hayır Platformu" dün Lefkoşa'da yürüyüş düzenledi. Platform, Mehmet Akif Caddesi'nde (Dereboyu) başlayarak Türkiye Büyükelçiliği yanında sona eren yürüyüş sonrasında, nükleer santralin yapımının durdurulması amacıyla toplanan 4 bine yakın imzayı Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği yetkililerine sundu ve projenin hemen durdurulmasını istedi. "Kıbrıs Nükleere Karşı", "Nükleer Santral İstemiyoruz", "Akkuyu'da Nükleer En Çok Bizi Etkiler" şeklinde sloganlar atan eylemcilere, bazı milletvekilleri de yürüyüşe katılarak destek verdi. Türkiye Büyükelçiliği önünde santral projesini alkışlarla protesto eden platform üyeleri, ayrıca burada sembolik tiyatro oyunu oynadı, bunun yanı sıra koro ile şarkılar söyledi ve nükleer santralin yapımını protesto etti.

Sarpten: "İmzalar Erdoğan'a iletilecek"

Türkiye Büyükelçiliği önünde "Nükleere Hayır Platformu" adına konuşan Biyologlar Derneği Genel Sekreteri Hasan Sarpten de, Akkuyu'ya yapılacak nükleer santralin Kıbrıs için tehlikesine dikkat çekerek, Nükleere Hayır Platformu'nun mücadelesinin durmaksızın ve "Mersin Nükleere Karşı Platformu" ile dayanışma içerisinde devam ettiğini kaydetti. Sarpten, bu çerçevede Mersin Akkuyu'da yapılması planlanan nükleer santralin, "gelecek nesillerin yaşamını tehlikeye soktuğu ve doğayı önemli ölçüde tehdit ettiği" gerekçesiyle durdurulmasını talep eden 250 bin imzanın geçen hafta Türkiye Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ulaştırıldığını, bugün kendilerinin de Türkiye'de devam eden imza kampanyasına paralel olarak 4 bine yakın imzanın Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletilmek üzere elçiliğe teslim ettiklerini söyledi.

"Olası bir kaza Kıbrıs'a büyük etki eder"

Akkuyu'nun Kıbrıs'a uzaklığının 90 kilometre olduğunu ve meydana gelebilecek bir kazanın Kıbrıs'ta etkisinin büyük olacağına işaret eden Sarpten, bu yüzden gelecek nesillerin sağlığı için, toplanan imzaların dikkate alınmasını ve projenin durdurulmasını talep etti. Sarpten, nükleer santrali bir "tehdit" olarak niteleyerek, "Nükleer santral tehdidini bize dayatma kimsenin haddi değildir. Bu dayatma devam ettiği sürece tepkimiz ve mücadelemiz devam edecektir" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.