LEFKOŞA
okuma süresi: 3 dak.

LTB bünyesinde 'Muhtarlar Koordinasyon Merkezi' oluşturuldu

LTB bünyesinde 'Muhtarlar Koordinasyon Merkezi' oluşturuldu

Şehrin farklı mahallelerinde oluşabilecek sıkıntı ve çeşitli şikayetlerin çözümünün daha erken sağlanabilmesi adına Lefkoşa Türk Belediyesi, yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Tek bir merkezde toplanacak sorunların kurulan yeni ekip ile birlikte çözümünü sağlayacak Muhtarlar Koordinasyon Merkezi, çalışmalarına başladı.

Yayın Tarihi: 13/02/15 09:59
okuma süresi: 3 dak.
LTB bünyesinde 'Muhtarlar Koordinasyon Merkezi' oluşturuldu
A- A A+

Merkezin sorumluluğuna LTB şube amirlerinden Birtan Aktolga getirilirken, oluşturulan ekip ile birlikte Lefkoşa'daki 25 muhtar ile sürekli istişareler gerçekleştirilecek ve bu şekilde vatandaşa daha hızlı hizmette bulunulabilecek. Muhtarlara verilen özel bir numara sayesinde de günün her anı kesintisiz iletişim sağlanacak.

Toplantıya 19 muhtar katıldı

Konuyla ilgili Lefkoşa Türk Belediyesi'nde bir toplantı gerçekleştirildi. LTB Başkanı Mehmet Harmancı'nın da yer aldığı toplatıya 19 muhtar katılırken, 4 muhtar mazaretleri nedeniyle yer alamadı.

Burada bir konuşma yapan LTB Başkanı Mehmet Harmancı, hedeflerinin muhtarlarla iletişimi bir merkezden götürmek olduğunu ifade etti ve oluşan bu merkezin de muhtarlar ile vardıkları görüş birliğinin ardından oluşturulduğunu söyledi.

Harmancı: Muhtarlar yurttaş ile ilk temas edendir

Çok iyi bir çalışma yaptıklarını ve sözde kalacak bir durum olmamasına özen gösterdiklerini ifade eden Harmancı, "Sırf yapmış olmak için yapmak istemedik, işleyebilecek bir sistem kurmaya çalıştık. Muhtarlar demokrasinin merkezi ve olmazsa olmazıdır. Seçilmiş bireyler olarak belediyelere bağlı çalışmasa da belediyelerin en büyük yardımcılarıdır. Çünkü yurttaş ile ilk temas eden kişilerdir." dedi.

Harmancı, bu merkezi oluştururken koydukları hedeflere değinerek, bunun mahalle sakinlerinin sosyal, kültürel ve çevresel ihtiyaçlarında bir denge kurmak ve çözüm odaklı şekilde yaklaşmak yanında, herkese eşit hizmet götürmek için çalışmak olduğunu ifade etti.

"Katılımcı projeler bizler için önemli"

Amaçlardan birinin de mahalle sakinleri ile birlikte katılımcı güzel projeler yapabilmek olduğunu belirten LTB Başkanı, bu konuda Ortaköy ve Taşkınköy'deki bazı uygulamaları örnek gösterdi.

Kendilerinin merkezin kurulması çalışmalarından ayrı olarak bugüne kadar 12 bölge toplantısı yaptığını da anımsatan Harmancı, kış nedeni ile ara verdikleri bu toplantıların baharın gelmesi ile devam edeceğini sözlerine ekledi.

Dizliklioğlu: Bu merkez tüm muhtarların beklentisiydi

Muhtarlar Birliği Başkanı Derviş Dizliklioğlu ise yaptığı kısa konuşmada kurulan merkezin önemine atıfta bulundu. Dizliklioğlu, tüm muhtarlar olarak arzu ettikleri şeyin ortaya çıkmasından memnun olduklarını ifade ederek, "Artık başkanı arayarak sorunları çözme alışkanlığından vazgeçmek gerekiyordu. Umarım bu merkez ile sorunları en kısa sürede çözeriz" ifadesine yer verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.