LEFKOŞA
okuma süresi: 5 dak.

"Sağlıklı Şeher Tasarım Yarışması" başladı

"Sağlıklı Şeher Tasarım Yarışması" başladı

Sağlıklı Şeher Platformu'nun Lefkoşa Türk Belediyesi ve Kuzey Kıbrıs Turkcell ortaklığında gerçekleştirdiği " Sağlıklı Şeher Tasarım Yarışması " başladı.

Yayın Tarihi: 25/03/15 16:54
okuma süresi: 5 dak.
"Sağlıklı Şeher Tasarım Yarışması" başladı
A- A A+

Herkes için daha yaşanabilir, sağlıklı ve engelsiz bir şehir ortamı yaratılmasını amaçlayan fikir ve projelerin geliştirilmesine katkı koymayı amaçlayan " Sağlıklı Şeher Tasarım Yarışması" bugün Büyükhan'da düzenlenen tanıtım etkinliği ile başladı. Halka açık olarak düzenlenen, yarışmacıların Lefkoşa'da sorunlu olarak gördükleri bölgenin fotoğrafı ve sorunun giderilmesine yönelik projesi ile birlikte başvuracakları yarışmada soru ve cevaplar için son tarih 30 Mart – fotoğraflarla birlikte başvurunun yapılabileceği son tarih 24 Nisan olarak belirlendi.

Teknik detayların LTB yanısıra saglikliseher@gmail.com adresinden de elde edilebileceği Yarışma için düzenlenen tanıtım amaçlı basın toplantısına Sağlıklı Şeher Platformu temsilcileri, Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca katıldı.

Harmancı

GAÜ öğretim görevlisi Senem Sadri'nin yarışmanın koşullarını içeren sunum konuşmasıyla başlayan tanıtım etkinliğinde söz alan LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Lefkoşa'da aktif nufusun fazlalığına işaret ederek ihtiyaçların giderilmesine yönelik böylesi yerel projelerin büyük fayda getireceğine inandığını belirtti. Topluma global ve yerel bakış açısı getiren bu tür projelerin tüm belediyelerce örnek alınmasını temenni eden Harmancı, tüm paydaşlarla birlikte sürekli, hızlı ve detaylı bir çalışma gerçekleştireceklerini ifade etti. Harmancı, yakın zamanda belediyede "engelsiz birimi"nin faaliyete başlayacağını, çevre ile ilgili çok aktif projeler hazırladıklarını da duyurdu.

Karaatmaca

Sağlıklı şehir bilincinin yükselmesine verilecek desteğin halkın daha güzel yarınları için önemli bir kazanım teşkil edeceği inancıyla Projeye destek verdiklerini bildiren Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, Kurum olarak odaklandıkları engelli, trafik ve çevre başlıklı 3 sosyal sorumluluk alanını da kapsayan bu yeni proje için de tarifsiz bir heyecan duyduklarını kaydetti. Kuzey Kıbrıs Turkcell'in 15 yıldır toplumsal fayda ve sosyal sorumluluğa dönüşmeyen yatırımın anlamlı olmayacağı inancıyla çalıştığını, ülkeden kazandığını ülke insanı ile paylaşmanın mutluluğunu yaşadığını anlatan Karaatmaca, " Bugüne kadar Kuzey Kıbrıs'ın geleceği için diktiğimiz 60 bini aşkın fidan, sahil temizlikleri, koruma altındaki kaplumbağalara yönelik desteğimiz, engelli ve trafik projelerimiz, tümü, ülke sevgimizin bir yansıması, vazgeçilmez misyonumuz olmuştur.

'Sağlıklı Şeher Tasarım Yarışması' da sosyal sorumluluk anlamındaki bu çabalarımıza bir yenisini ekleyecektir. İnanıyorum ki, Lefkoşa Türk Belediyesi ve sivil toplum örgütlerimizin değerli katkıları ile birlikte yürütülecek bu proje; şehrimizin çok daha temiz, sağlıklı, sürdürülebilir bir çevreye ulaşması yönünde önemli bir bilinç yaratacaktır" şeklinde sözlerini tamamladı.

Yarışma Detayları

Sonuçların açıklanacağı seremoni gecesinin 30 Nisan olarak belirlendiği " Sağlıklı Şeher Tasarım Yarışması"na ilişkin diğer detaylar şöyle:

" Jüri değerlendirmesi, 28 Nisan 2015 Salı günü gerçekleşecek. Jüride, Platform bileşenleri olan Girne Amerikan Üniversitesi, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği, Kıbrıs Türk Tabipler Birliği, Kıbrıs Türk Trafik Kazalarını Önleme Derneği, Kıbrıs Türk Mimar ve Mühendisler Odaları Birliği'nden Çevre Mühendisleri Odası ve Mimarlar Odası temsilcileri ile yarışma ana sponsoru Kuzey Kıbrıs Türkcell temsilcisi ve Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Sayın Mehmet Harmancı jüri üyesi olarak bulunacaklar.

Sonuçların açıklanması ve ödül töreni, 30 Nisan Perşembe günü gerçekleşecektir. Birincilik ödülü 1000 TL, ikincilik ödülü 750 TL, üçüncülük ödülü 500 TL'dir. Her biri 250 TL olmak üzere 3 adet mansiyon ödülümüz bulunmaktadır. Ödül töreni sonrasında tüm projeler, halkımızın izlemesi için sergilenecek."

Lha

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.