LEFKOŞA
okuma süresi: 2 dak.

46 günde 89 şikayet çözümlendi

46 günde 89 şikayet çözümlendi

Muhtarlar Koordinasyon Merkezi saha çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor

Yayın Tarihi: 11/04/15 11:02
okuma süresi: 2 dak.
46 günde 89 şikayet çözümlendi
A- A A+

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) bünyesinde kurulan Muhtarlar Koordinasyon Merkezi, LTB Başkanı Mehmet Harmancı eşliğinde saha çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda muhtarlıklarla yürütülen istişareler neticesinde Şubat ayından itibaren18 muhtarlık ziyaret edildi. Ziyaretlerde tespit edilen 172 şikayetten 89 çözümlenirken 34 şikayet ile ilgili çalışmalar ise sürüyor. Geriye kalan trafik aydınlatma ve eski eserlerle ilgili olan 49 sorunun çözümü için ise ilgili kurumlarla yapılacak istişareler sonucunda çalışma başlatılması hedefleniyor.
Şikayetlerin dağılım oranı ise şu şekilde;

% 22.67 yol kaplama, asfalt, drenaj, %22.9 çevre ve bina temizliği, %9.88 trafik ve güvenlik, %8.72 Park Bahçe Hizmetleri, %7 tehlikeli binalar ve diğer muhtelif şikayetler.

172 şikayetten 131'i Surlariçi Bölgesi'ne ait

Muhtarlar Koordinasyon Merkezi tarafından yapılan çalışma kapsamında Surlariçi Bölgesi'nin Abdiçavuş, Akkavuk, Haydarpaşa, Kafesli, Selimiye, İplikpazarı, Ayyıldız, Yenicami, İbrahimpaşa, Mahmutpaşa, Karamanzade ve Arabahmet Mahalleleri'ne yapılan ziyaretlerde131 sorun tespit edildi. Bu sorunların 79'u çözümlenirken geriye kalan sorunların çözümü için çalışma yapılıyor.

Harmancı sorunları yerinde inceledi

Surlariçi bölgesindeki saha çalışmalarının ardından Kumsal, Köşklüçiftlik, Metehan, Ortaköy, Göçmenköy ve Taşkınköy bölgeleri de ziyaret edildi.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı'nın bizzat katıldığı ziyaretlerde bölge muhtarlarıda yaşanan sıkıntı ve aksaklıkları gösterdi. Bölgelerde tespit edilen sorunlar LTB ekipleri tarafından zaman kaybetmeden çözümlenirken, diğer bölgelerde de saha çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.