LEFKOŞA
okuma süresi: 3 dak.

LTB'de görevi çocuklar devraldı

LTB'de görevi çocuklar devraldı

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle belediye sınırları içerisinde bulunan okullardan gelen çocukları kabul etti.

Yayın Tarihi: 22/04/15 13:21
okuma süresi: 3 dak.
LTB'de görevi çocuklar devraldı
A- A A+

Lefkoşa merkez okullarından gelen çocuklar kabul öncesinde LTB Halkla ilişkiler Şubesi çalışanlarının masalarına oturarak vatandaşlardan gelen telefonları cevapladı. Telefonda vatandaşlarla görüşen çocuklar gelen öneri ve şikayetleri not alarak halkla ilişkiler çalışanlarına iletti. LTB veznesini de ziyaret eden çocuklar vezneye gelen vatandaşların ödemelerini aldı. LTB'de ki görev alanlarını öğrenmeye çalışan çocuklara LTB Başkanı Mehmet Harmancı'da eşilik etti.

Harmancı: "Çocuk ve Gençlik Meclisi oluşturacağız"

LTB Başkanı Mehmet Harmancı daha sonra çocukları LTB Mimar Mehmet Vahip Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda kabul ederek çocukların Lefkoşa için sunduğu önerileri dinledi. Evinize hoşgeldiniz diyerek çocukları karşılayan Harmancı,. LTB'nin Lefkoşa'da yaşayan herkesin ortak değeri olduğunu ve ilerleyen yıllarda çocukları LTB'de meclis üyesi yada belediye başkanı olarak görmeyi ümit ettiğini belirtti. Harmancı bugünün çocuklarının gelecekte, kendi düşünce ve fiikrlerini söyleyebilen özgür bireyler olacağına emin olduğunu ve bu yönde LTB'nin 2016 yılında iki projesinin olduğu müjdesini verdi. Harmancı projelerin birincisinin Çocuk Meclisi, ikincisin ise Gençlik Meclisi oluşturmak olduğunu söyleyerek bu meclislerin okullar vasıtasıyla demokratik yollardan seçilmiş temsilcilerden oluşması ile ilgili olarak gerek bakanlık gerekse de sendikalarla iletişime geçileceğini kaydetti. Harmancı, çocukların ve gençlerin bu meclisler vasıtası ile alacağı kararları LTB yönetimine iletme ve yönetimi sorgulama fırsatı bulacağını belirtti.

Varoğlu: "Projeye katkı koymaya hazırız"

Şht Tuncer İlokulu Müdürü Güven Varoğlu ise yaptığı konuşmada çocukların farklı bir organizasyonla LTB ve çalışanların görev alanlarını tanıma fırsatı bulduğunu söyleyerek kendilerini kabul ettiği için LTB Başkanı Harmancı'ya teşekkür etti. LTB'nin içinde olduğu sıkıntıları bildiklerini belirten Varoğlu sorunların giderilmesi noktasında Harmancı'nın çabalarını taktirle karşıladığını kaydetti. Çocuk Meclisi oluşturma fikrini de desteklediğini dile getiren Varoğlu projenin çocukların fikirlerine ve düşüncelerine önem verildiğinin bir göstergesi olduğunu ve bu süreçte katkı koymaya hazır olduklarını vurguladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.