LEFKOŞA
okuma süresi: 2 dak.

Lefkoşa'da hayvan katliamı; 7 kedi ve 4 köpek zehirlendi

Lefkoşa'da hayvan katliamı; 7 kedi ve 4 köpek zehirlendi

Taşkınköy bölgesinde dün saat 11.30 sularında 7 kedi ve 4 köpek kimliği belirsiz şahıs ya da şahıslarca zehirlendi. LTB ekipleri olayın aydınlığa kavuşturulması için çalışma başlattı. LTB Başkanı Harmancı uyardı, "Hayvan sahipleri hayvanlarını başıboş bırakmasın"

Yayın Tarihi: 08/05/15 13:12
okuma süresi: 2 dak.
Lefkoşa'da hayvan katliamı; 7 kedi ve 4 köpek zehirlendi
A- A A+

Kıbrıs Postası - Elif ŞEN

Lefkoşa Taşkınköy bölgesinde meydana gelen hayvan zehirlenmelerinin ardından Lefkoşa Belediye Başkanı Harmancı, Lefkoşa Türk Belediyesi Temizlik ve Çevre Sağlık Ekipleriyle harekete geçti. Dün sabah saat 11.30 sularında kimliği belirlenemeyen şahıs veya şahıslarca 4 köpek,7 kedi zehirlenerek öldürüldü. Alınan ihbarları değerlendiren Lefkoşa Türk Belediyesi ekipleri olayın aydınlatılması için çalışma başlattı.

Çalışmalar başlatıldı

Kıbrıs Postası'na konuyla ilgili açıklamada bulunan Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Harmancı, yaşanan olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, alınan ihbar üzerine hemen harekete geçildiğini, hayvanları zehirleyenlerin kim olduğunu bulmak için çalışmalar başlatıldığını söyledi.

"Vahşetin izahı yok"

Harmancı, Taşkınköy'de yaşanan canilik ve vahşetin hiçbir izahı yoktur. Maalesef bizden başka canlılarla hayatı paylaşmak birtakım insanlar için imkansız olsa gerek. Ekiplerimiz bölgede incelemelerini gece saatlerine kadar sürdürdü, her türlü bilgi ve belge sahibi insan bu zehirlenme olayına karşı çevre sağlığı birimimize ulaşsınlar" şeklinde açıklamada bulundu.

"Hayvanlar başıboş bırakılmasın"

Harmancı, zehirlenen bazı hayvanların sahipli olduğunun da altını çizerek "Bu noktada halkımızı da uyarmak isterim. Hayvan sahipleri hayvanlarını başıboş bırakmasın; özellikle hayvanlarının dışarıda yemek yemelerine izin vermesin" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.