LEFKOŞA
okuma süresi: 4 dak.

Engelsiz ulaşım hizmette

Engelsiz ulaşım hizmette

LTB, engellilerin sıkıntılarını azaltmak amacı ile Engelli Hizmet Birimi, Engelli Kartı ve Engelsiz Lefkoşa Aracı'nı hizmete soktu.

Yayın Tarihi: 15/05/15 12:23
okuma süresi: 4 dak.
Engelsiz ulaşım hizmette
A- A A+

Bir süreden beridir hazırlıklar yapılan Engelli Hizmet Birimi devreye sokulurken, Engelli Kartı ile de özellikle bu alanda trafikte sıkıntı yaşayan bireylerin sorunlarının azaltılması hedefleniyor. LTB bunun yanında Engelsiz Lefkoşa Aracı'nı da hizmete koyarak ciddi bir eksikliği daha ortadan kaldırmış oldu.

Engelli vatandaşların şehir yaşamında maruz kaldığı sıkıntıların giderilmesi adına önemli adımlar atan Lefkoşa Türk Belediyesi yönetimi, bu anlamda beklentileri karşılayacak önemli projeleri devreye soktu.

Yeni oluşan Belediye Meclisi'nde Engellemeyen Şehirler Komisyonu ile birlikte engelli vatandaşların sorunlarına daha yakından ilgilenen LTB, uzun zamandır büyük bir beklenti olarak duran 3 projeyi devreye koydu.

Aracın tanıtımında açıklandı

Engelliler Haftası içerisinde atılan bu adımlar ile ilgili olarak Lefkoşa Türk Belediye Binası'nda ilgili aracın tanıtımı yapıldı.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı'nın yanı sıra meclis üyeleri Çelen Çağansoy ve Bülent Çıraklı'nın katıldığı tanıtımda, aracın çalışma mekanizması anlatıldı ve kullanım yelpazesi aktarıldı.

Mehmet Harmancı'dan önemli çağrı

Burada kısa bir açıklamada bulunan LTB Başkanı Mehmet Harmancı, 3 ana oluşuma vurgu yapmak gerektiğini açıklayarak, bunlardan birinin Engelli Hizmet Birimi'nin oluşumu, ikincisinin Engelli Kartı'nın devreye sokulması ve üçüncüsünün ise Engellemeyen Lefkoşa Aracı'nın hizmet vermeye başlaması olduğunu belirtti.

Harmancı, LTB'nin bir süreden beridir hazırlıklarını yaptığı engelli kartlarının hazır olduğunu, ilgili vatandaşların engelli olduğuna dair bir rapor ile belediyeye başvurarak bu kartı almasını önerdi.

Bu kart ile ilgili araçtan yararlanmak yanında, otoparkların ücretsiz kullanımı, parklarda öncelik kazanılması ve acil durumlarda sarı çizgide kısa süreli park etme gibi avantajları engelli bireylere sağlayabileceklerini ifade etti.

Harmancı, aracın kullanımı konusunda bilgiler vererek, ilk etapta randevu sistemi uygulaması yerine, toplu kullanım şeklinde hizmet verileceğini aktardı.

Mehmet Harmancı, toplu kullanım açısından örnekler vererek, bir tiyatro etkinliğine gidiş, hastane veya eğitim görme adına birlikte hareket edilecek durumlarda ilgili aracın engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştıracağını sözlerine ekledi.

Çağansoy: Emek, özveri ve yürek ortaya koyuyoruz

LTB Meclis Üyesi, Engellemeyen Şehirler Komisyonu Başkanı Çelen Çağansoy ise, özellikle kurulacak birim, engelli kartı alımı ve Engellemeyen Lefkoşa Aracı ile ilgili bilgiler verdi.

Çağansoy, tüm engelli dernekleri ile görüştüklerini ve buralarda üye bulunan Lefkoşa Belediye sınırları içinde yaşayan vatandaşlara doğrudan engelli kartı çıkardıklarını ifade etti. Mevcut kartların LTB Halkla İlişkiler Birimi'nden alınabileceğini söyleyen Çağansoy bu haktan yararlanmak isteyen ancak kaydı bulunmayan engelli vatandaşların ise engelli raporları ile birlikte Halkla İlişkiler Birimi'ne başvuruda bulunabileceklerini kaydetti. Çağansoy, en önemli ideallerinden birisi olan Engelli Hizmet Birimi'nin de oluşturulmasının mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, birimin çalışmalara başlamaya hazır olduğunu ve birim sorumluluğuna Şafak Alibaba'nın atandığını açıkladı.

Emek, özveri ve yürek isteyen bir iş yaptıklarını, bunun devamını sağlamak adına da birliktelik içerisinde çalışacaklarını aktaran Çağansoy, ilk etapta bir takım aksaklıkların olabileceğini, bunların hoş karşılanmasını, esas amaçları olan Lefkoşa'yı engelsiz hale getirmek için uğraşlarının süreceğini vurguladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.