LEFKOŞA
okuma süresi: 2 dak.

Atatürk Anıtı'na çelenkler konuldu

Atatürk Anıtı'na çelenkler konuldu

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkarak, Kurtuluş Savaşı'nı başlatmasının anısına Türk gençliğine armağan ettiği "19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı" bugün Türkiye'yle birlikte KKTC'de de tören ve etkinliklerle kutlanıyor.

Yayın Tarihi: 19/05/15 10:41
okuma süresi: 2 dak.
Atatürk Anıtı'na çelenkler konuldu
A- A A+

96. yıldönümü kutlanan bayram nedeniyle, başkent Lefkoşa ve diğer tüm ilçelerde etkinlikler yapılıyor.

Etkinlikler, sabah saat 07.50'de Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova'nın BRT'de yaptığı konuşmayla başladı.

Lefkoşa'daki ilk tören saat 08.15'de, Atatürk Anıtı'nda yer aldı.

Çelenk konulmasıyla başlayan tören, Anıtkabir'den getirilen toprağın GKK'ya bağlı subay tarafından Atatürk Anıtı'na sunulmasıyla devam etti ve saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından sona erdi.

Törene Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral İlyas Bozkurt, 28. Tümen Komutanı Tümgeneral Taci Kurul, 39. Tümen Komutanı Tümgeneral Sadık Piyade, Yüksek Mahkeme Başkanı Şafak Öneri, ana muhalefet UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, bakanlar, milletvekilleri ve diğer üst düzey yetkililer katıldı.

Lefkoşa'daki ikinci tören saat 09.15'de, Atatürk Stadyumu'nda yapıldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.