LEFKOŞA
okuma süresi: 3 dak.

Lefkoşa'ya iki yeni kapı önerisi

Lefkoşa'ya iki yeni kapı önerisi

Lefkoşa'nın Belediye Başkanları Mehmet Harmancı ile Konstantinos Yorgacis, liderlere ortak bir mektup yazarak seslendi.

Yayın Tarihi: 29/05/15 12:18
okuma süresi: 3 dak.
Lefkoşa'ya iki yeni kapı önerisi
A- A A+

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı ile Lefkoşa Rum Belediyesi Başkanı Konstantinos Yorgacis, yaklaşık 10 aydır ortak projeler geliştirme ve Arabahmet-Baf Kapısı'nın açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Gelinen son aşamada iki belediye başkanı Arabahmet – Baf Kapısı'nın ve Lefkoşa'nın doğusunda araçlı geçişlere olanak sağlanacak olan bir başka kapının açılması için iki lider Mustafa Akıncı ve Nikos Anastasiadis'e bilgi vermek ve desteklerini almak amacı ile 23 Mayıs 2015 tarihinde birer mektup sundular.

Mektupta işbirliği ve aynı vizyon vurgulandı

Lefkoşa'nın Belediye Başkanları tarafından kendi liderlerine sundukları ortak mektupta Lefkoşa Surlariçi'ne hayat kazandıracağı düşünülen başka kapıların da açılması yönünde işbirliği ve aynı vizyona sahip olunulduğu belirtilmiştir. Mektupta Arabahmet-Baf Kapısı'nın açılmasının bölgede yapılan rehabilitasyon çalışmalarına destek olacağı, bölgeyi ekonomik ve sosyal olarak kalkındıracağı önemle vurgulanmıştır. Ayrıca, Lefkoşa'nın doğu kısmına açılması düşünülen araçlı geçişin şu anki Metehan geçiş kapısına bir alternatif geçiş kapısı olacağı ve buradaki yoğunluğun ortadan kaldırılarak vatandaşların hayatlarının kolaylaştırılacağı öngörüsünün altı çizilmiştir.

İmar Planı için de ortak bir ekip

Bu işbirlikleri kapsamında 2 belediyenin Lefkoşa İmar Planı ekipleri, ön projelendirme yapım çalışmaları için ortak bir ekip oluşturma yönünde çalışmalara başladılar. Bunun yanında İsveç Büyükelçiliği bünyesinde yürütülen 'Kıbrıs Çözüm Sürecinde İnanç İnsiyatifi'nin girişimi ve Lefkoşa'da bulunan farklı inançlara sahip liderlerin manevi katkısı ile Arabahmet Baf Kapısı'nın açılması yönünde çalışmalar yürütülmeye devam ediyor.

Harmancı: Lefkoşa çözümde katalizör rol oynayabilir

Başkan Harmancı, LTB Basın Birimi aracılığıyla mektuptan bağımsız olarak yaptığı açıklamada ise, her iki lider arasında yaratılan bu pozitif ortamın Lefkoşa'nın yeniden yapılanması konusunda da bir umut ortamı yarattığı vurgusunda bulundu.

Harmancı açıklamasında, Lefkoşa'nın çözüm sürecinde katalizör bir rol oynayabileceğine değinirken, mevkidaşı Yorgacis ile aktif çalışmalarının süreceğini sözlerine ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.