LEFKOŞA
okuma süresi: 3 dak.

Sanayi Bölgesi yanarsa yanarız

Sanayi Bölgesi yanarsa yanarız

Lefkoşa'nın göbeğinde büyüyen Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi'nde önceki gün Çıralı Plastik Sanayi Limited'de çıkan yangın, bölgede çıkabilecek olası bir yangının faciaya dönüşme riskini de gündeme getirdi. Çarpık yapılaşması ve sel baskınları ile sık sık gündeme gelen Lefkoşa Sanayi Bölgesi'nde çıkabilecek olası bir yangının büyüme, hatta Taşkınköy ve civarını tehdit etme riski hayli yüksek.

Yayın Tarihi: 17/06/15 10:11
okuma süresi: 3 dak.
Sanayi Bölgesi yanarsa yanarız
A- A A+

Kıbrıs Postası - Meryem Ekinci

Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi, bölgede meydana gelebilecek olası büyük bir yangının başta Taşkınköy olmak üzere yakın yerleşim bölgeleri için tehdit oluşturması açısından mercek altına alınıyor.

Sanayi Dairesi'nin yönetimi altındaki bölgedeki gelişmeleri yakından takip eden Lefkoşa Kaymakamı Alkan Değirmencioğlu ile bölgenin planlaması konusunu değerlendiren Şehir Plancıları Odası Başkanı Can Kara, bölgede çıkabilecek bir yangının yaratacağı riskler konusunda açıklamalarda bulundu.

Değirmencioğlu: "Taşkınköy ve civarı için büyük tehlike"

Lefkoşa Kaymakamı Alkan Değirmencioğlu, Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi'nin Sanayi Dairesi'ne bağlı olduğunu ancak bölgedeki gelişmelerin kaymakamlığı da ilgilendirdiğinin altını çizerek, bölgenin yapılaşmasındaki çarpıklıklar, binalar arasındaki boşlukların işgal edilmesi nedeniyle, yangın riskinin büyüklüğü üzerinde durdu.

Kirli sanayiden gaz dolum tesisine, plastik sanayiden gıda sanayiine dek birçok alanda üretim yapılan Sanayi Bölgesi'nde çıkabilecek bir yangının kısa sürede söndürülememesi durumunda tüm sanayiye sıçrayabileceğini vurgulayan Kaymakam Değirmencioğlu, "Konumu itibariyle yerleşim alanına çok yakın. Patlayıcı tesisi, gaz tolum tesisi de var. Taşkınıköy ve civarı için de büyük bir tehlike" dedi.

"Üzücü olaylar yaşanmaması için girişim başlatıyorum"

Sanayideki büyük bir yangının bölgedeki tüm yatırımı ortadan kaldırabilecek olmasının yanında yerleşim yerleri açısında riskini de yineleyen Kaymakam Değirmencioğlu, "Yerleşim alanına çok yakın olduğu için üzücü olay yaşanmaması adına acil girişim başalatacağım" diyerek, Sanayi Dairesi ve LTB yönetimiyle en kısa sürede görüşeceğini açıkladı.

Kara: "Yangın çıkması durumunda çok kötü riskler var"

Şehir Plancıları Odası Başkanı Can Kara da, Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi'nin sulak ve ıslak bir alan üzerine kurulu olduğunu, Kanlı Dere'nin kollarının da bölgeye uzandığını anımsatarak, bölgede doğru bir peyzaj yapılmadığı için yangınları tutucu tampon bölgelerin de yer alamadığının altını çizdi.

Kara şöyle konuştu:

"Kirli sanayi ile bazı küçük imalat sanayi ve gıda sanayinin bazı noktalarda ayrılması gerkeir. Peyzajı da ona göre olmalı ki yangında aralarda tampon bölgeler olmalı. Bunlar yoktur. Doğru bir peyzajlandırma, dopru bir yol alt yapısı da yoktur.

Yangın çıkması durumunda çok kötü riskler vardı. Yangın sıçrayacaktır. Binalar arası mesafeler çok önemli. Mesafeler aynı zamanda yangınların sıçramasını engeller. Binaları yan yana bitişik yaparsan sıçramalar başlar. İtfaiye aracı gelene kadar sıçrar. Sanayi Bölgesi olası bir sel veya yangına karşı tasarımlanmadı."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.