LEFKOŞA
okuma süresi: 3 dak.

Harmancı: "Sorumluluklarımızın bilincindeyiz"

Harmancı: "Sorumluluklarımızın bilincindeyiz"

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Lefkoşa'daki izinsiz yapılar konusunda gelinen aşamalardan bahsetti...

Yayın Tarihi: 26/06/15 09:55
okuma süresi: 3 dak.
Harmancı: "Sorumluluklarımızın bilincindeyiz"
A- A A+

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, son dönemlerde bazı basın-yayın organlarında Çangar Motors Co.Ltd. ve Çangar Ticaret Co.Ltd.ile ilgili LTB'yi de içine alarak yayınlanan haberler nedeni ile bir açıklamada bulundu.

Harmancı açıklamasında, bahse konu şirketin toplam 5 adet binasının mevcut olduğunu, bunlardan 4 tanesinin 2002-2006 yıllarında yapılmış ve ilgili dönemlerde birtakım teknik sorunlar nedeni ile yasal işlem başlatıldığını ama daha sonra siyasi irade noksanlığı nedeni ile

herhangi bir sonuca varılamadığını ifade etti. Harmancı, diğer binanın ise LTB'de 2012-2013 yıllarında yaşanan grev döneminde yapıldığının tespit edildiğini belirtti.

2 bina izinlendirildi, diğerlerinin izinlendirilmesi için çalışma yapılıyor

Başkan Harmancı, "Belediyenin yapmış olduğu tespitler sonucunda gerekli yasal sorumluluk tarafımızca yerine getirilerek bahse konu binalar için ihbar gönderilmiş ve gönderilen ihbarlarımız neticesinde taraflar bir araya gelerek görüşmelere başlamıştır. Görüşmelerimiz belli bir noktaya getirilerek 2 bina Çangar Co.Ltd. tarafından 2014 yılında izinlendirilirken, diğer binalar ise izinlendirme aşamasındadır." dedi.

İzinsiz başlatılan inşaatlar için sorumluluklarını büyük ölçüde yerine getirerek, yasaların düzenlediği ihbar mükellefiyetine uygun hareket ettiklerini aktaran Harmancı, LTB olarak sorunları kararlılık çerçevesinde çözmeye çalıştıkları bilgisini verdi. Harmancı " İyi niyetimizin pek tabiki belli bir zaman dilimi vardır ve eğer bu konuda ortaya koyduğumuz tarihler aşılırsa bizim de mahkeme ve hukuk yoluna gitme dışında bir seçeneğimiz bulunmamaktadır" dedi.

Hassasiyet ve dikkat çağrısı

İzinsiz inşaatlar ile ilgili genel anlamda bilgi vermek istediğini de aktaran Harmancı, inşaatların izinsiz başlanamayacağını, bunun yanında inşaatların Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği'ne üye olan müteahhitler tarafından yapılması gerektiğini, müelliflerin inşaatları kontrol etmekle sorumlu olduğunu, inşaatlarda can güvenliğinin sağlanması için İş Güvenliği Yasası'na uygun olarak şantiye emniyetinin alınmasının şart olduğunu ve belirtilen tüm bu hususlar ile ilgili hasassiyet ve dikkat gösterilmesi gerekliliğini sözlerine ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.