LEFKOŞA
okuma süresi: 6 dak.

LTB'de kira gelirlerinden bir yılda 200 bin TL artı değer elde edildi

LTB'de kira gelirlerinden bir yılda 200 bin TL artı değer elde edildi

Yıllardır ekonomik sıkıntı içerisindeki LTB son 1 yılda kira gelirlerinden 200 bin TL gelir elde etti. 1 yılın mücadelesini anlatan LTB Kira İhale Komisyonu Koordinatörü Tolga Ahmet Raşit, "6-20 TL arası aylık kira bedeli ödeyen işletmeler olduğunu gördük. Bu kabul edilebilir değildi. Çok tepkiyle karşılaştık. Zaman zaman tehditler de aldık" dedi.

Yayın Tarihi: 06/07/15 12:13
okuma süresi: 6 dak.
LTB'de kira gelirlerinden bir yılda 200 bin TL artı değer elde edildi
A- A A+

Kıbrıs Postası - Deniz ABİDİN

LTB Kira İhale Komisyonu Koordinatörü Tolga Ahmet Raşit, belediyenin bir yıllık icraatları dahilinde olan Kira İhale Komisyonu çalışmalarıyla ilgili Kıbrıs Postası'na açıklamalarda bulundu. Raşit, komisyonun TDP'den Özmen Birinci, YKP'den Murat Kanatlı ve UBP'den Ahmet Akbil'den oluştuğunu söyleyerek çok uyumlu çalıştıklarını ve bunun da motivasyonu artırdığını belirtti. "Bir yıl önce göreve başlarken önümüzde dağ gibi dosyalar vardı" diyen Raşit, haftada üç kere toplantı yaptıklarını ve 5-6 saat çalıştıklarını kaydetti. Raşit, "Bir yılda çok şey başardık" dedi. Belediyenin çok fazla mülkü olduğunu ifade eden Raşit, "göreve geldiğimde belediyeye ait mülkleri görünce şaşırdım, bu kadar fazla olduğunu bilmiyordum" dedi.

"6 TL kira ödeyen işletmeler vardı"

Raşit,çok komik rakama kira bedeli ödeyen işletmeler olduğunu belirterek, şunları söyledi: "6-20 TL arası aylık kira bedeli ödeyen işletmeler olduğunu gördük. Bu kabul edilebilir değildi. Bunları artırmamız gerekiyordu. Kira sahipleri ile görüştük. Kabul edenler oldu, etmeyenler de. Çok tepkiyle karşılaştık. Zaman zaman tehditler de aldık. Ama bu adil değildi ve yolumuzdan dönmedik. Hemen hemen hepsini düzenledik. Şu anda kira bedelleri kabul edilebilir seviyededir. Piyasa fiyatının altındadır. Bu şekilde belediyenin de gelirini artırmış olduk" dedi.

"200 bin TL gelir kattık"

Raşit, Kira İhale Komisyonu'nun yaptığı çalışmalarla belediyeye, çoğu kira gelirinden oluşan 200 bin TL gelir kattığını ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Örneğin, sekiz yıldır kirasını ödemeyen işletmeler vardı. Bir kafeterya işleten kişinin kirasını yıllardır ödemediğini gördük. Kendisiyle görüştük, ancak kabul etmedi, bize karşı çıktı. Komisyon olarak ihaleye çıktık. Şimdi kafeteryanın yeni kiracısı var. Yine aynı şekilde tören alanının yapıldığı yerin arkasında 3 dükkan vardı. Bu dükkanların kiracıları da kirasını ödemiyordu. Toplantıya çağırdık. Ancak sonuç alamadık. Bu kişileri çıkartmak zorunda kaldık. Belediye orkestrasını buraya taşıdık. Geçtiğimiz günlerde de sanat parkı haline getirdik"

"Siyasi düşünmedik, yapılması gerekeni yaptık"

Göreve geldikleri zaman Lefkoşa Belediye Pazarı'na gezi düzenlediklerini anlatan Raşit, şöyle devam etti: "Dükkanları gezdik. 3'te 2'sini boş gördük. Bir önceki belediye döneminde bir kişiye birden fazla dükkan verildiğini ancak boş olduğunu tespit ettik. Şimdi bu dükkanları başka kişilere kiraladık. Bu sefer çok sık eleyip dokuduk. Prensip kararı olarak bir dükkanı olana ikinci bir dükkanı vermedik. Biz komisyon olarak hiçbir zaman siyasi düşünmedik. Yapılması gerekeni yaptık"

"Açık artırmayla 30 araç satıldı"

Raşit, personelin kullandığı belediyeye ait 60 adet araç olduğunu söyleyerek, fazla olmalarından dolayı ihaleye çıkıldığını, açık artırmayla 30 aracın satıldığını anlattı. Raşit, elde edilen gelirle çöp kamyonlarının ihtiyaçlarının giderildiğini, lastik ihalesine çıkılarak lastiklerinin yenilendiğini, 3 çöp kamyonu, 2 adet de çekirge alındığını belirtti.

Eski Sanayi Bölgesi'nde hurda halinde bulunan otobüs durakları olduğunu ifade eden Tolga Ahmet Raşit, bunun belediyeye nasıl gelir getirebilir diye düşünüldüğünü, ilk olarak reklam şirktleriyle görüşüldüğünü anlattı. Sayılması için ekip gönderildiğini, ancak sayılamadığını söyleyen Raşit, komisyon üyeleri olarak birgün bölgeye gittiklerini ve kendi uğraşlarıyla saydıklarını belirtti. Raşit şunları kaydetti: "Kendi ellerimizle yığınları ayırdık. Bizi gören etraftaki vatandaşlar da yardım etti. Bir anda 30 kişi olduk. O günü hiç unutamam. Yığınları ayırdık. Ortaya 40 adet otobüs durağı çıktı ve 50 bin TL gelen teklifle durakları sattık. Bu da belediyeye ayrı bir gelir sağladı"

"Asfaltlama ihalesini tamamladık"

Raşit, Kira İhale Komisyonu olarak belediyeye engelli otobüs aracı kazandırdıklarını söyleyerek, asfalt ve kanalizasyon gibi önemli ihalelere çıktıklarını kaydetti. Asfaltlama ihalesinin tamamlandığını anlatan Raşit, Hamitköy'ün asfaltlandığını, Lefkoşa'da tespit edilmiş sokakların da asfaltlanmaya başladığını belirtti. Raşit, kanalizasyon ihalesinde de birçok yerin kanalizasyonunun yapılmaya başlandığını anlattı.

"Asmaaltı Yayalaştırma Projesi'ni hayata geçirmeyi planlıyoruz"

Bu yıl Asmaaltı Yayalaştırma Projesi'ni hayata geçirmeyi planladıklarını ifade eden Raşit, bunun büyük bir proje olduğunu söyledi. Bunun yanında, bu yıl 2.nci asfaltlama projesinin de hayata geçeceğini belirten Raşit, Hamitköy İlkokulu'nun tuvalet ve kantininin yenilenmesi için TC Elçiliği himayesinde ihaleye çıkılacağını kaydetti.

ATM'ler için de bir projeleri olduğunu anlatan Raşit, ATM'lerin gelişi güzel, trafiğin akışının tersine yerleştirildiğini belirtti. Raşit, ATM'lerin belirlenen yerlere alınmasının hedeflendiğini söyledi. Raşit, son bir yıl içinde motor ihalesine de çıkıldığını anlatarak, çalışanların sayaçları okuması için kullanılmak üzere 10 adet motor satın alındığını belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.