LEFKOŞA
okuma süresi: 3 dak.

Erken teşhis ve müdahale önemli

Erken teşhis ve müdahale önemli

LTB'de düzenlenen "Yaygın Gelişimsel Bozukluk ve Otizm" konulu toplantıda önemli detaylara vurgu yapıldı

Yayın Tarihi: 10/07/15 11:33
okuma süresi: 3 dak.
Erken teşhis ve müdahale önemli
A- A A+

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) bünyesinde kurulan Engellemeyen Lefkoşa Birimi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Birim rutin çalışmalarının yanı sıra engelli çocukları sosyal yaşamın içine katmak ve aileleri bilinçlendirmek amacıyla da çeşitli aktiviteler düzenliyor. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde engellemeyen Lefkoşa Birimi ve Algım Özel Eğitim Merkezi işbirliğinde, "Yaygın Gelişimsel Bozukluk ve Otizm" konulu bilgilendirme sohbet toplantısı gerçekleştirildi.

LTB'de gerçekleştirilen toplantıya konuşmacı olarak Amerika'nın Virginia eyaletinden Blue Ridge Otizm ve Başarı Merkezi kurucusu Angela Leonard'ın yanı sıra LTB Meclis üyesi Çelen Çağansoy, Engellemeyen Lefkoşa Birimi Sorumlusu Şafak Alibaba, Algım Özel Eğitim Merkezi kurucu temsilcisi Pelin Aykut Khalil, veliler ve konuyla ilgili kişiler katıldı.

Leonard yöntemler hakkında bilgi verdi

Açılış Konuşmasını yapan Algım Özel Eğitim Merkezi, kurucu temsilcisi Pelin Aykut Khalil'den sonra, ana konuşmacı Blue Ridge Otizm ve Başarı Merkezi kurucusu Angela Leonard söz aldı. Kendisinin de 19 yaşında otizmli erkek çocuğu olduğunu belirten Leonard, deneyimlerini ve yaygın gelişimsel bozukluk ile otizm konusunda erken teşhisin ve erken müdahalenin önemini vurguladı. Otizm konusunda Amerika'da en çok ABA (UDA) yönteminin kullanıldığını söyleyen Leonard bu yöntemin tercih edilmesinin en önemli sebebinin ise geçerliliği ve güvenilirliği kanıtlanmış, metodolojisi olumlu olan tek yöntem olmasından kaynaklandığını belirtti. Leonard daha sonra konukların sorularını yanıtladı.

Brumfield'den önemli açıklamalar

Leonard'tan sonra söz alan Garette Brumfield ise toplantıda, engel tanımadan hayata başarı ile tutunulabileceğini, kendisinin de Serebral Palsi'li bir genç olduğunu, ancak hayattan kopmadığını anlattı. Kolej eğitimini Motivation Speaker üzerine aldığını söyleyen Brumfield Amerika'daki engelli hakları konusunda da detaylı bilgi verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.