LEFKOŞA
okuma süresi: 4 dak.

Lefkoşa'nın huzurunu sağlamak hedefi doğrultusunda çalışmalar sürdürüyor

Lefkoşa'nın huzurunu sağlamak hedefi doğrultusunda çalışmalar sürdürüyor

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Zabıta Şubesi Lefkoşa'nın düzeni yanında Lefkoşaların sağlık, güvenlik ve huzurunu sağlamak hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor.

Yayın Tarihi: 26/07/15 11:15
okuma süresi: 4 dak.
Lefkoşa'nın huzurunu sağlamak hedefi doğrultusunda çalışmalar sürdürüyor
A- A A+

LTB Zabıta Şubesi, 3 ayrı birimi ile geniş bir hizmet yelpazesi oluşturmuş durumda

Lefkoşalının huzuru için çalışıyorlar

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Zabıta Şubesi Lefkoşa'nın düzeni yanında Lefkoşaların sağlık, güvenlik ve huzurunu sağlamak hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor.

Yetkili organların alacakları kararların yürütülmesini sağlamanın yanı sıra, belediye yasalarını ihlal edilmesini önleyici tedbirleri almak ve yasaları ihlal edenleri takiple mükellef olan Zabıta Şubesi, 3 ayrı birimi ile birçok alanda da hizmet veriyor.

Şubeye bağlı Genel Zabıta Birimi, Kent Güvenlik Birimi ile Trafik Birimi ekipleri disiplinli çalışma sistemleri ışığında yoğun mesailerini sürdürüyor.

Genel Zabıta Birimi birçok alanda hizmet veriyor

Son 1 yıllık süre zarfında LTB Genel Zabıta Birimi ekipleri 3063 adet şikayeti değerlendirip sonuçlandırdı.

1 yıllık süreçte Halk Sağlığı Şubesi ile birlikte denetimlere katılan Genel Zabıta Birimi ekipleri, işyeri izni ve sağlık karnesi olmayan işyerlerinin kapatılmasına aracı oldu. Bu süreçte izinsiz seyyar satış yapan kişilere de göz açtırmayan ekipler, 35 kişinin mallarını müsadere etti. İmar Şubesi ile birlikte kaçak inşaatların tespit ve mühürleme işlemlerini de gerçekleştiren ekipler, Su İşleri Şubesi tarafından tespit edilen kaçak su alımı yapan ikametgâh ve/veya işyerlerine müdahale etti.

Genel Zabıta Birimi ekipleri ayrıca izinsiz olduğu belirlenen büfelerin yıkılması ve kaldırılmasının yanı sıra, belediye sınırları içerisinde uzun süre atıl halde bırakılan araçların da taşınmasını sağladı.

Kent Güvenlik Birimi, 24 saat hizmet veriyor

23 zabıta memuru ile 24 saat kesintisiz olarak hizmet veren Kent Güvenlik Birimi ekipleri ise başkentin tüm bölgelerinde ikamet eden halkın huzurunu sağlamak amacı ile rutin olarak kontrollerini yapmayı sürdürüyor.

Bunlar yanında belediye ile ilgili aksaklıkları ilgili birimlere iletme görevini de yürüten Kent Güvenlik Birimi, bu sayede aksaklıklara erken müdahale edilmesinin önünü de açıyor.

Ekipler, pansiyon denetlemelerinin yanı sıra parklarda yürüyüş yapan kişilerin huzur ve güvenliğini sağlamak amacı ile de çalışmakta.

Trafik Birimi'nden yoğun mesai

Caddelerdeki durağan trafiği düzenleme başta olmak üzere trafiğin rahat şekilde akışını sağlamakla yükümlü Trafik Birimi'nin çalışmaları ise belli bir disiplin çerçevesinde yürütülmekte. Belediye yetkililerince belirlenen kritik noktalardaki park yasağını denetleme ve yasaları uygulamakla görevli Trafik Birimi personelleri ayrıca 3 otoparkta da Lefkoşalılara hizmet vermekte.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı'nın göreve gelmesinin ardından bisiklet kullanımına da geçen trafik birimindeki zabıtalar, böylece trafiğin sıkışması durumunda daha erken müdahale şansı da buldular.

Hizmet içi eğitimlere de katılıyorlar

Zabıta Şubesi'ne bağlı personeller gerek halkla iletişim kurma, gerekse de teknik konularda bilgilendirilme adına çeşitli hizmet içi eğitimlerden geçiriliyor. LTB bünyesinde yapılan hizmet içi eğitimler yanında, Polis Genel Müdürlüğü'ne bağlı yetkililer tarafından da eğitilen ve bilgilendirilen zabıta personelleri, Lefkoşa'ya hizmet amacına uygun şekilde fedakarlık gerektiren çalışmalarını sürdürüyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.