LEFKOŞA
okuma süresi: 2 dak.

Yenilenen Kumsal Parkı, 30 Temmuz'da açılıyor

Yenilenen Kumsal Parkı, 30 Temmuz'da açılıyor

Telsim ile Lefkoşa Türk Belediyesi arasında imzalanan Kumsal Parkı'nın Yeniden Canlandırma ve Işıklandırma Projesi protokolü kapsamında Kumsal Park'ta başlanan tadilat çalışmaları sona erdi.

Yayın Tarihi: 28/07/15 11:02
okuma süresi: 2 dak.
Yenilenen Kumsal Parkı, 30 Temmuz'da açılıyor
A- A A+
Lefkoşa'nın tarihi anlamda en önemli parkları arasında yer alan Kumsal Parkı, yepyeni çehresi ve sürpriz teması ile 30 Temmuz Perşembe günü yeniden halkın hizmetine açılacak.

Eskiye ait bir temaya gönderme yapılarak yeniden canlandırılan Kumsal Park'ta, engelli bireylerin, çocukların ve ailelerin birlikte vakit geçirebileceği teknolojiye uyumlu bir park yaratıldı. Lefkoşa Türk Belediyesi ile Telsim iş birliğinde yürütülen tadilat çalışmaları kapsamında eski oyun grupları ile spor aletleri çıkarılıp, yerine yenileri monte edildi.

GÖRME ENGELLİLERE ÖZEL YÜRÜYÜŞ PARKURU VE ENGELLİ KULLANIMINA UYGUN SPOR ALETLERİ


Parkta mevcut parkelerin bir kısmı sökülüp, görme engellilerin yürüyüş yolu için engelli parkelerin montajı yapıldı. Parktaki engelli rampaları yenilendi ve spor alanına erişim için bir engelli rampası inşa edildi. Görme engellilere özel yürüme parkuru ve engelli bireylere özel oyun alanı yer aldı. Parkta engelli kullanımına uygun spor aletleri yerleştirilmesi ile engelli bireyler de spor alanında diledikleri gibi özgürce vakit geçirebilecek.

Parktaki oyun alanları kauçuk zemin ile yeniden düzenlendi. Oyun alanında; emniyetli salıncaklar, engelli çocuklar için özel salıncaklar, tırmanma oyun grubu, tahtarevalli ve sürpriz oyuncaklar yerleştirildi. Parkta ayrıca mevcut banklar kaldırılarak, yerine yenileri monte edildi ve dinlenme alanları arttırılarak, parkta vakit geçirecek kişilere geniş dinlenme alanları sağlandı.

Lefkoşa'nın en önemli parklarından Kumsal Parkı, eskiye ait sürpriz bir temayla 30 Temmuz Perşembe günü tüm çocukların ve bölge halkının kullanımına açılacak.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.