LEFKOŞA
okuma süresi: 2 dak.

Lefkoşa ile Eskişehir kardeşliği

Lefkoşa ile Eskişehir kardeşliği

Lefkoşa Türk Belediyesi ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin meclisleri kardeş şehir olunması yönünde karar aldı

Yayın Tarihi: 30/08/15 12:29
okuma süresi: 2 dak.
Lefkoşa ile Eskişehir kardeşliği
A- A A+

LTB'den verilen bilgiye göre, Aktif dış ilişkiler dönemini sürdüren Lefkoşa Türk Belediyesi, Türkiye'nin belediyecilik yönünden en başarılılarından birisi kabul edilen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile yürüttüğü ikili ilişkileri somut bir noktaya taşıdı.

Harmancı ile Büyükerşen görüştü

İki belediyenin meclisleri de Lefkoşa ile Eskişehir'in kardeş şehir olması yönünde karar aldı.

6-7 Ağustos tarihinde Dış İlişkiler Komisyon Başkanı Ülkü Taşseven ve dış ilişkiler çalışanı Zehra Beyar ile birlikte Eskişehir'e giden ve burada Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Dr. Yılmaz Büyükerşen ile görüşen LTB Başkanı Mehmet Harmancı, birçok önemli konuda mevkidaşı ile el sıkışmıştı.

Protokol birçok önemli konuda işbirliğini kapsıyor

Belediye meclislerinde onaylanan kardeş şehir olma kararının ardından imzalanacak olan kardeş şehir protokolüne göre de önemli bazı konularda adım atılması üzerinde uzlaşıldı.

Bunlar arasında toplumsal cinsiyet eşitliği, çocuk hakları, kültür ve sanat başta gelirken, toplu taşıma vurgusu yapılan üniversite şehir entegrasyonu ve dere ıslahı konusunda destek gibi belediyecilik yönünden önemli detaylar yer alıyor.
İki belediyenin ayrıca karşılıklı değişim programları ile personele farklı uygulama pratiklerinin sağlanması konularında da işbirliği içinde olması hedefleniyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.