LEFKOŞA
okuma süresi: 3 dak.

13. Kıbrıs Tiyatro Festivali sona erdi

13. Kıbrıs Tiyatro Festivali sona erdi

Lefkoşa Türk Belediyesi'nin (LTB) düzenlediği "13.Kıbrıs Tiyatro Festivali" dün gece Dostlar Tiyatrosu'nun sahnelediği "Nazım ile Brecht Kabare" oyunuyla sona erdi.

Yayın Tarihi: 30/09/15 16:26
okuma süresi: 3 dak.
13. Kıbrıs Tiyatro Festivali sona erdi
A- A A+

LTB basın ve halkla ilişkiler biriminden yapılan açıklamaya göre, Oscar Grup Otelleri ana sponsorluğunda düzenlenen ve "Yaşamak İçin Uyanmak Gerek, Uyanmak İçin Tiyatro" sloganı ile bir ay süren festivalin son gecesinde usta sanatçılar Genco Erkal ile Tülay Günal'ın performansları dikkat çekti.

Genco Erkal'ın yönettiği, iki oyuncu ile iki müzisyenin müzikal söyleşisinden oluşan kabare türdeki oyun seyircinin büyük beğenisini kazandı.

Oyunu, İçişleri ve Çalışma Bakanı Aziz Gürpınar, LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ile kalabalık bir tiyatrosever grubu izledi.

Festivali Komitesi Başkanı Kıymet Karabiber, seyirciye ile Dostlar Tiyatrosu ekibine teşekkür ederek; "14. festivalde buluşmak üzere bu yıl festival perdeler kapanıyor. Sizler gibi bizler de 2016 Eylül'ün iple çekeceğiz" dedi.

Sanatçı Yaşar Ersoy ise Türkiye'de değişmeyen sağlam duruşu, dirençli, onurlu ve başı dik tek tiyatro olan Dostlar Tiyatrosu'nu bir kez daha Kıbrıs'ta ağırlama ve izlemekten duyduğu mutluluğu belirtti.

Bir sanatçı olarak sahnede Genco Erkal'ı görmekten gurur duyduğunu ifade eden Ersoy, 13 yıl önce kurulan festivalin yıllar içinde gelişerek gelişimini yeni ekiple sürdürmeye devam ettiğini kaydetti.

Çözüm arayan emperyalist devletlerin; 'Nazım, Brecht ve Dostlar Tiyatrosu'na bakmalarını isteyen Ersoy şunları ifade etti:

"Dünyayı rezil hale getiren eli kanlı emperyalist devletler New York'ta Kıbrıs ve çözümü nasıl bulacaklarını görüşüyorlarmış. Onların niyeti çözüm bulmak değil. Eğer gerçek çözüm ve barış arıyorlarsa Nazım'a ve Brecht'e, Dostlar Tiyatrosu'na baksınlar."

Ersoy konuşmasından sonra Dostlar Tiyatrosu adına yönetmen Genco Erkal'a festival plaketini sundu.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı da festivale katkıda bulunanlara teşekkür ederek başkent Lefkoşa'nın bir ay boyunca tiyatroya doyduğunu belirtti.

Tiyatro şölenini Lefkoşa'ya yaşatan başta Festival Komitesi olmak üzere Lefkoşa Belediye Tiyatrosu'nun tüm çalışanları ve Dostlar Tiyatrosu tarafından emperyalizme karşı gelen güçlü sesi selamlayarak ayakta alkışladığı ifade eden Harmancı, güçlü ses için Genco Erkal ve arkadaşlarına teşekkür etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.