LEFKOŞA
okuma süresi: 4 dak.

Hem çağdaş, hem çok amaçlı

Hem çağdaş, hem çok amaçlı

TB tarafından projesi hazırlanan 'Yeni Açık Pazar' ile ilgili Başkan Harmancı ve şube amirleri Pazarcılar Birliği üyelerine bilgilendirmede bulundu, soruları cevapladı, önerileri kayıt altına aldı.

Yayın Tarihi: 05/11/15 09:24
okuma süresi: 4 dak.
Hem çağdaş, hem çok amaçlı
A- A A+

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) yaşamaktan keyif alınacak ve çağdaş bir başkent için şehrin ihtiyaç ve beklentilerine uygun şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Küçük Kaymaklı'da, Atatürk Öğretmen Akademisi'ne yakın bir alana konumlandırılan Yeni Açık Pazar Projesi, çok amaçlı faaliyetlere de ev sahipliği yapacak şekilde tasarlandı.

12.450 metrekare ve 264 stant

12.450 metrekare alanda yer alması planlanan yeni açık Pazar alanı içinde 264 stant yer alacak.

Bölmeler arasının geniş tutulması ile yurttaşların rahat alışverişine imkân sağlanan proje kapsamında LTB personellerinin bulunacağı bir idari bina ve çocuklar için oyun alanı da yer alacak.

Özel gereksinimli bireylere engel olmayacak şekilde tasarlanan yeni Açık Pazar projesinde ayrıca, pazarcıların araçları ile alana girerek stantlarını düzenleyecekleri trafik uygulamaları mevcut olacak.

Her yönden en iyi sonuca ulaşmaya ve Lefkoşa'ya hak ettiği güzellikte bir yeni açık Pazar kazandırmak için çaba sarf eden LTB ekipleri, projede kullanmayı planladıkları 'Sandviç Panel' malzemesi sayesinde yağmurlu havalardan ve aşırı sıcaklardan pazarcılar ve yurttaşlar minimum düzeyde etkilenecek.

Başkan Harmancı sunumu yaptı, soruları yanıtladı

Tasarlanan proje ile ilgili Pazarcılar Birliği üyelerine geçtiğimiz akşam Sanayi Odası'nda bilgilendirme ve sunum yapıldı.

Yoğun bir katılımın sağlandığı sunumu LTB Başkanı Mehmet Harmancı, LTB Park, Bahçeler, Trafik ve Aydınlatma Şubesi Amiri Ferdiye Sav ile birlikte yaptı ve ardından gelen soruları cevapladı.

Başkan Harmancı sunumunda mevcut yapıyı hakkında görüşlerini paylaştı ve hazırlanan projenin hayat bulması halinde bunun hangi yönlerden hem pazarcıları hem de yurttaşları olumlu etkileyeceğini anlattı.

"Düzensiz yapıdan, düzen ve çağdaş standartlara geçilecek"

LTB Başkanı Harmancı, düzensiz bir yapıdan düzenli ve çağdaş standartları olan bir alana geçileceğini ifade ederek, projenin sosyal aktiviteler için de uygun olacağı bilgisini verdi.

Sadece Pazar günleri için bir alan yaratılmayacağını, Kadın Emeği Pazarı, Organik Gıda Pazarı gibi çeşitli farklı örneklerin olabileceğini ifade eden Harmancı, bunun yanında sosyal aktivitelere de ev sahipliği yapabilecek bir proje ortaya konulduğunu aktardı.

Finansman yönünden Türkiye Cumhuriyeti Yardım Heyeti tarafından bir kısım desteğin verilmesinin gündemde olduğunu dile getiren Mehmet Harmancı, geri kalan için de çeşitli formüller üzerinde durduklarını aktardı.

"Bizim için en önemlisi birlikte adımlar atmak"

Harmancı, önemli olanın birlikte adımlar atarak projeyi hayata geçirmek olduğunu, çünkü projenin yaşam bulması ile herkesin memnun olacağı kalıcı bir eserin başkent Lefkoşa'ya kazandırılacağını belirterek, katılımcılığa verdiği önemi bir kez daha ortaya koydu.

Başkan Harmancı ayrıca çizimdeki katkıları nedeni ile mimar Safiye Özaltıner'e ve diğer çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.