LEFKOŞA
okuma süresi: 2 dak.

Harmancı: "Hedefimiz 'Lefkoşa Gezi Treni'nin şehrimizde yaşam bulması"

"Hedefimiz 'Lefkoşa Gezi Treni'nin şehrimizde yaşam bulması"

LTB, mimarisi, tarihi ve kültürel güzelliklerle şehre değer katan Surlariçi bölgesini için hazırlanan 'Lefkoşa Gezi Treni Projesi' Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından kabul edildi.

Yayın Tarihi: 08/11/15 14:58
okuma süresi: 2 dak.
"Hedefimiz 'Lefkoşa Gezi Treni'nin şehrimizde yaşam bulması"
A- A A+
LTB'den verilen bilgiye göre, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) mimari, tarihi ve kültürel mirasa sahip Surlariçi bölgesinin hem yurttaşlar hem de turistlerce daha rahat şekilde gezilebilmesi adına ürettiği bir önemli projeyi daha hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Çukurova Kalkınma Ajansı'na sunulup kabul alan 'Lefkoşa Gezi Treni' birçok medeniyetten eserlere ev sahipliği yapan Surlariçi'nde ekolojik yapıya uygun şekilde geliştirilen projenin için ilk adım olan teknik şartname hazırlanıyor. Şartnamenin hazırlanmasının ardından ihale sürecine geçilecek.

Güzergah üzerinde simge eserler var

Girne Kapısı'ndan başlangıç verilecek ve aynı noktada son bulacak 'Lefkoşa Gezi Treni' güzergahı üzerinde

Ledra Palace, Arabahmet, Dikilitaş, Büyük Han, Selimiye, Bandabuliya gibi simge eserler bulunuyor.

Finansmanının %75'lik kısmının Türkiye Cumhuriyeti Çukurova Yatırım Ajansı tarafından karşılanacak projenin ihale sonrası 1 yıl içinde tamamlanması hedefleniyor.

LTB Başkanı Harmancı: Hedefimiz 2016 sonunda projeyi hayata geçirmek

'Lefkoşa Gezi Treni'nin şehre yeni bir imaj kazandıracağını ifade eden LTB Başkanı Mehmet Harmancı, tarihi ve kültürel değerlerin var olduğu Surlariçi'nin bu eşsiz yapısında kazandırmak amacı ile hazırlanan projenin kabul görmesinden memnuniyet ve mutluluk duyduğunu söyledi.

Harmancı, raylı bir sistem üzerinde yer almayacak trenin, güzergah çerçevesinde belirlenen alanların gezilmesi amaçlı olacağını ve hedeflerinin 2016 yılı sonunda projeyi hayata geçirmek olduğunu sözlerine ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.