LEFKOŞA
okuma süresi: 4 dak.

CTP Lefkoşa Kadın Örgütü'nde yeniden Nazife Göçer dönemi

CTP Lefkoşa Kadın Örgütü'nde yeniden Nazife Göçer dönemi

Cumhuriyetçi Türk Partisi Kadın Örgütü Lefkoşa İlçesi, geçtiğimiz akşam 12. Olağan Kongresi'ni gerçekleştirdi ve geçtiğimiz dönem de başkanlık görevini yürüten Nazife Göçer yeniden başkanlığa getirildi.

Yayın Tarihi: 26/11/15 16:30
okuma süresi: 4 dak.
CTP Lefkoşa Kadın Örgütü'nde yeniden Nazife Göçer dönemi
A- A A+

CTP Lefkoşa İlçe Merkezi'nde gerçekleştirilen kongreye CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, Genel Sekreter Tufan Erhürman, Kadın Örgütü Genel Başkanı Sibel Sorakın, milletvekilleri, Parti Meclisi üyeleri ve çok sayıda sempatizan katıldı. Kongrede Divan Başkanlığı'na Lefkoşa milletvekili Doğuş Derya seçilirken, Divan Sekreterliği'ne Şadan Karşılı ve Çağda Özsoy getirildi. Kongrede ilk konuşmayı yapan Kadın Örgütü Lefkoşa İlçe Başkanı Nazife Göçer, çalışmaları birlik ve beraberlik içinde yürütmeleri gerektiğini belirtti.

Göçer, "Bizler birer anneyiz ve evlatlarımızın asla göç etmesini istemiyoruz. Savaşan erkeklere göz şahitliği yapmak ve bunun bedelini bedenimizden kopan evlatlarımızla ödemek istemiyoruz" dedi ve kadınları barış sürecinde daha aktif çalışmaya çağırdı.

TALAT: "GENÇLER VE KADINLAR ANNAN PLANI DÖNEMİNDEKİ GİBİ ÇALIŞMALI"

CTP Kadın Örgütü Lefkoşa İlçe Kongresi'nde söz alan CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs sorununda gelinen son aşamayı değerlendirdi ve partinin önünde refarandum sürecinin olduğunu hatırlattı. Talat partililerin, özellikle gençlerin ve kadınların Annan Planı sürecinde olduğu gibi anlaşmanın, barışın sürükleyici gücü olması gerektiğini vurguladı.

Görüşmelerde henüz bir ortak metin olmadığı için halkı motive etmenin zor olduğunu belirten Talat, bu dönemde bile bazı önleyici hareketler ortaya koymaları gerektiğine değindi. CTP'nin bir diğer görevinin de hükümetin büyük ortağı olarak toplumu rahatlatıcı ve hayatı kolaylaştırıcı adımları olduğunu belirten Talat, UBP Kurultayı nedeniyle bugüne kadar hükümet çalışmalarının arzu edildiği hızda ilerlemediğini ifade etti. Kurultayın ardından Kamu Görevlileri Yasası, YÖDAK ve Su Kurumu Yasası gibi yasaların süratle hayata geçirileceğini kaydeden Talat, toplumun günlük yaşamını kolaylaştıracak adımların en kısa sürede atılacağını söyledi.

SORAKIN: "KADINLARDAKİ ÇÖZÜM İSTENCİNİ EN ÜST DÜZEYE TAŞIMALIYIZ"

CTP Kadın Örgütü Genel Başkanı Sibel Sorakın, CTP Kadın Örgütü olarak kadınlardaki çözüm istencini en üst düzeye çıkarma misyonuna sahip olduklarını dile getirdi. Kıbrıs sorununda hayati bir dönemden geçildiğinin altını çizen Sorakın, geçmişte olduğu gibi bu dönemde de Kadın Örgütü olarak etkin görevlerde bulunmaları gerektiğini söyledi. Toplumsal sorumluluk gailesi ile yapacak çok işleri olduğuna değinen Sorakın, "Bu çerçevede yönetmeliğimiz gereği kongrelerimizi başlatmış bulunuyoruz. Geçmiş dönemde görev alan arkadaşlara sonsuz teşekkürlerimi sunar, yeni dönemde görev alacak olan arkadaşlara başarılar dilerim" diyerek sözlerini tamamladı. CTP Kadın Örgütü Lefkoşa İlçesi 12. Olağan Kongresi'nde konuşmaların da tamamlanmasının ardından Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri tanıtıldı, dilek ve temennilerin ardından da kongre tamamlandı.

CTP Kadın Örgütü Lefkoşa İlçe yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Nazife Göçer – Başkan

Hülya Devaşan - Sekreter

Gülin Özdenak - Mali Sekreter

Ayşen Özbengü - Sosyal Medya

Feriha Fellahoğlu –Eğitim Sekreteri

Filiz İğrek – Örgütlenme/ Sosyal Medya

Hatice Yalçın Çakır - Örgütlenme

Pembe İzmirlioğlu- Sosyal Aktivite

Zerin Ceral- Sosyal aktivite

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.