LEFKOŞA
okuma süresi: 2 dak.

LTB ile Veteriner Hekimler Birliği, sokak köpekleri için protokol imzaladı

LTB ile Veteriner Hekimler Birliği, sokak köpekleri için protokol imzaladı

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) sokak köpeklerinin kısırlaştırılması amacıyla Kıbrıs Türk Veteriner Hekimler Birliği ile işbirliği protokolü imzaladı.

Yayın Tarihi: 30/11/15 14:57
okuma süresi: 2 dak.
LTB ile Veteriner Hekimler Birliği, sokak köpekleri için protokol imzaladı
A- A A+

LTB Basın Bürosu'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, LTB sınırları dahilinde bulunan başıboş köpeklerin kısırlaştırılmasını öngören protokole LTB Başkanı Mehmet Harmancı ve Kıbrıs Türk Veteriner Hekimler Birliği Başkanı Umut Sayılı imza koydu.

Kısa bir süre önce LTB ve Kıbrıs Türk Veteriner Hekimler Birliği'nin düzenlediği etkinlikten elde edilen gelir ile gerçekleştirilecek operasyonlarda ilk etapta 75 sokak köpeği kısırlaştırılacak. Sonrasında ise LTB kendi öz kaynakları ile çalışmaları sürdürecek.

Başıboş köpeklerin çoğalmasını önlemek amacıyla imzalanan protokol çerçevesinde kısırlaştırılan köpeklerin, operasyon sonrası bir haftalık dönemde bakımları yapılıp, her kısırlaştırılan köpeğe mikroçip takıldıktan sonra, Veteriner Dairesi'ne kayıtları yapılacak.

Kayıtları yapılan köpekler daha sonra hayvan ve çevre sağlığına zarar veremeyecek şekilde uygun koşullara haiz bir yerde barındırılarak, sahiplendirme çalışmaları yapılacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.