LEFKOŞA
okuma süresi: 2 dak.

Dereboyu'nun tali yolları 'tek yol' oluyor

Dereboyu'nun tali yolları 'tek yol' oluyor

Lefkoşa Türk Belediyesi Trafik Komitesi Koordinatörü Onur Olguner, Dereboyu'ndaki trafik ve park çilesini azaltmak için bölgedeki tali yolların tek yol olarak düzenleneceği bir çalışma yapıldığını bildirdi. İlk olarak Citroen çemberi ile eski KTHY arasındaki tali yolda uygulanması planlanan düzenlemenin hayata geçmesi için Belediye Meclisi'nin onayı istenecek.

Yayın Tarihi: 29/02/16 10:55
okuma süresi: 2 dak.
Dereboyu'nun tali yolları 'tek yol' oluyor
A- A A+

Kıbrıs Postası – Filiz Seyis

Lefkoşa Türk Belediyesi Trafik Komitesi, Dereboyu'ndaki trafik ve park çilesini azaltmak için bölgedeki tali yolların tek yol olarak düzenleneceği bir çalışma yaptı.

LTB Trafik Komitesi Koordinatörü Onur Olguner'in sosyal medya hesabından duyurduğu düzenleme kararı Belediye Meclisi'ne gönderilecek ve Belediye Meclisi'nin onay vermesi halinde hayat bulacak.

Onur Olguner'in paylaşımı şöyle:

"Geçtiğimiz hafta LTB Trafik Komitesi'nde Dereboyu'nun tali yolları ile ilgili belediye meclisine göndermek üzere bir karar aldık arkadaşlar.

Biliyorsunuz Mehmet Akif Caddesi ciddi araç park yeri ihtiyacı olan bir bölgemiz. Bu ihtiyaçtan dolayı mevcut durumda bu caddeye bağlı tali yollara araçlar park ediyor.

Bu parklar düzensiz ve kaos halinde yapıldığı için ya iki yönden gelen trafiği düğümlüyor, ya da garaj girişlerine kapatarak bölgede oturan insanları çileden çıkarıyor.

Yaptığımız uygulama ile bu tali yolları tek yol haline getirmeyi planladık. Böylece tek taraf park halinde iken, diğer tarafta trafik takılmadan ilerleyebilecek.

Buna ek olarak garaj girişleri crosslanarak belirlenecek ve bölgede yaşayan vatandaş garajının önüne park edilme çilesinden kurtulacak.

İlk etabını Citroen çemberinden eski KTHYye giden yola kadar yapmayı planladığımız bu çalışmayı belediye meclisinde uygun görürsek tüm Mehmet Akif Caddesine ve Osman Paşa Caddesine uygulamayı planlıyoruz.

İlk etabın bize kazandıracağı otopark sayısı 39 adet.

Çalışmalardaki emekleri için LTB Park ve Bahçeler Şubesine teşekkürlerimizle."

Onur Olguner
LTB Trafik Komitesi (a)
Koordinatör

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.