LEFKOŞA
okuma süresi: 2 dak.

Tüketiciler Derneği, LTB'nin "Yasa dışı olarak kredi kartlarından komisyon aldığını" savundu

Tüketiciler Derneği, LTB'nin "Yasa dışı olarak kredi kartlarından komisyon aldığını" savundu

Tüketiciler Derneği Başkanı Hasan Yılmaz Işık, 40/2003 (55/2010 sayılı değişiklik yasasıyla değiştirilmiş ve birleştirilmiş şekliyle) Tüketicileri Koruma Yasası'nın Kredi Kartlarına ilişkin "Mal veya hizmetin kredi kartı ile satın alındığı durumlarda, mal veya hizmeti sunan veya satan satıcı tüketiciden komisyon adı altında ilave ödemede bulunulmasını isteyemez" 17. Maddesinin amir hükmüne rağmen, Lefkoşa Türk Belediyesi'nin (LTB) tüketicilerden yasaya aykırı olarak komisyon almakta olduğunun saptandığını savundu.

Yayın Tarihi: 17/04/16 16:41
okuma süresi: 2 dak.
Tüketiciler Derneği, LTB'nin "Yasa dışı olarak kredi kartlarından komisyon aldığını" savundu
A- A A+

Yaptığı yazılı açıklamada, Derneğin belediye yetkililerini uyarmasına rağmen yasa dışı para tahsilâtının tüketicilerden yapılmaya devam ettiğini öne süren Işık, "Bu haksızlığı bilgisayar sistemindeki programı düzeleterek durduracakları gerekçesi ile ertelemektedirler." ifadelerini kullandı.

"İLK VE SON OKUMA SAYAÇTA 'SIFIR', FATURADA '22.93 TON'"

Kredi kartlarından yasa dışı komisyon almakla yetinmeyen belediyenin "Hayali Faturalar" ile tüketicilere sistematik vurgun yaptığını savunan Işık, su tüketimi ilk ve son okuma miktarlarına atfen "sıfır" olmasına rağmen bir sonraki kalemde su kullanımını "22.93 ton" olarak gösterip "ücretlendirme yapılmasını" protesto ederek, bu yolla tahsil edildiğini ileri sürdüğü ücretleri, tüketicilere iade etmesi için LTB'ye çağrı yaptı.

Işık, LTB ekiplerinin önceki dönemlerde de sayaçları okumadan astronomik miktarladarda fatura çıkarmaları nedeniyle zamanın belediye başkanı tarafından görevlerinden uzalaştıralacak kadar tüketicileri ciddi boyutlarda mağdur ettiklerinin Dernek tarafından tespit edilmiş olduğunu da sözlerine ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.