LEFKOŞA
okuma süresi: 2 dak.

Şensoy: "Sigaramızı Gönyeli'den alırız!"

Şensoy: "Sigaramızı Gönyeli'den alırız!"

Lefkoşa Türk Belediyesi Belediye Meclisi Eski Üyesi Alev Şensoy, Belediye Başkanı Mehmet Harmancı'nın sigaraya yüzde 3 belediye vergisi koyacaklarını açıklamasını eleştirdi. Mali krizle başa çıkamayan LTB'nin vatandaşa ek vergiler getirme çabasında olduğunu kaydeden Şensoy, "Sigaraya ekstra vergi mi koydunuz? Hemen burnumuzun ucundaki Gönyeli'den sigaramızı alırız" ifadelerini kullandı.

Yayın Tarihi: 02/05/16 14:53
okuma süresi: 2 dak.
Şensoy: "Sigaramızı Gönyeli'den alırız!"
A- A A+
Kıbrıs Postası – Filiz Seyis / Sosyal Medya

Lefkoşa Türk Belediyesi Belediye Meclisi Eski Üyesi Alev Şensoy, (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, sigaraya yüzde 3 belediye vergisi koyacakları yönündeki açıklamasına tepki gösterdi.

Gerekli tedbirleri almayarak mali krizle başa çıkamayan LTB'nin "sağlık – yaşam" gibi konularda kılıf hazırlayarak vatandaşa ek vergiler getirme çabasında olduğunu ifade eden Şensoy'un paylaşımı şöyle:

"Lefkoşalı sigarayı daha pahalı içecekmiş! Siz de öyle zannedin!!!

Gerekli tedbirleri bir türlü almayarak mali krizle başa çıkamayan LTB, şimdi de kuvvetle muhtemel Belediyeler yasasının Kıymet Tartı vergileriyle ilgili maddesini kullanarak, üzerine de sağlıklı yaşam vs gibi ulvi bir kılıf hazırlayarak vatandaşa ek vergiler getirme çabasında anladığım kadarıyla. Yasanın bu maddesini işletirken, kentteki ticari hayatın durma riski vardır. Sigaraya ekstra vergi mi koydunuz? hemen burnumuzun ucundaki Gönyeliden sigaramızı alırız. LTB sınırları içinde satılan araçlara mı kıymet tartı koydunuz, tüm galeriler burnumuzun ucundaki ve LTB sınırları dışındaki bölgelere taşınır. Yıllardır söylüyoruz ama sakalımız yok ki dinlensin! Kıymet tartı tüzüğünü işletecekseniz, İskele bölgesinde emsali de olan, belediyeye, belde halkına hem risk hem de bakım maliyeti getiren tüp dolum tesislerine işletin. İskele Belediyesi iki petrol dolum tesisinden neredeyse yılda devlet katkısı kadar bir gelir elde etmekte. KKTC'deki tüm gaz dolum tesisleri Lefkoşa'da. Niye bu tüzük her türlü yasal zemin ve gereklilik varken bu işletmelere uygulanmıyor? İskeledeki petrol dolum tesisleri neden bu vergiye tabi? Hiç endişe edilmesin, yine seçimlerde bu işletmelerin maddi ve manevi katkısını alırsınız."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.